Del : SMS

Den lange rejse fra Brørup Sparekasse til Saxo Privatbank

Den lange rejse fra Brørup Sparekasse til Saxo Privatbank
Foto:

Fra september får Saxo Privatbank ny administrerende direktør. Fra oktober er navnet Brørup sparekasse fortid. Fra 2013 skal Saxo Privatbank give overskud. Læs, hvorfor og hvordan specialbanken Saxo Bank gik ind i helt normal bankdrift.

Det er med en vis naturlig ydmyghed, at cyklen sættes i stativet tæt ved den sorte Mercedes og den ligeværdige, ligeledes sorte Audi foran Saxo Banks hovedsæde ved Tuborg Havn i Hellerup. Den bliver ikke mindre, når entreen gøres, og modtagelsen finder sted i en hall med flygel, cafebar, designermøbler og kunstgenstande, der er beyond reach for normaldanskeren. Marmorskulpturen Dying Lady af Christian Lemmerz er lige så iøjnefaldende som citaterne på glasvæggen, der er inspireret af forfatteren og filosoffen Ayn Rands hyldest til kapitalismen, og to ægte formel 1-racere, der skal signalere fart over feltet. De to formel 1-racere har deres egen historie. De er kommet til Saxo Bank sammen med Eric Rylberg og hans trofaste makker Karsten Poulsen, der i dag er direktører i Saxo Bank. Ideen til formel 1-racerne kommer fra ejendomsselskabet Keops, hvor Karsten Poulsen en periode var administrerende direktør og Eric Rylberg meddirektør. Der havde man indkøbt to skalamodeller fra Ferrari i størrelsesforholdet 1:5. Hos Saxo Bank står den ægte vare. Den døende dame har en næsten tilsvarende historie. Den er også kommet ind med Rylberg og Poulsen. Den stod oprindeligt i ISS’ hovedsæde i København og var også indkøbt af Rylberg, da han var koncernchef for rengøringskoncernen. Via en mellemhandler kom skulpturen og en række kunstgenstande tilbage til Rylberg, nu i Saxo Banks hovedsæde, som rummer Danmarks største private samling. Saxo Bank emmer af rigdom, velfærd og internationalt format med afdelinger i hele verden og et af verdens mest avancerede handelssystemer for velhavere, der har forstand på at investere i alle typer finansielle instrumenter. Det er her, at stifterne Kim Fournais og Lars Seier Christensen på 20 år har opbygget en investeringsbank, der har gjort dem til milliardærer med hver en håndfuld af de mange nuller. Men det er slet ikke den historie, vi skal beskæftige os med.

Køb adgang til denne artikel

Styksalg 19 kr.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

Sæt processerne i automatgear

Interview med Koncernchef, Thomas Honoré, ColumbusVi støder alle på det i vores arbejde. Forretningsprocesser, der ikke helt fungerer, er kedelige eller er omstændige, men ikke desto mindre nødvendige...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere