Berlingske Business
LIVE
18:00 Business Live vender tilbage tirsdag

Hvorfor øl på hjul?

Chauffører, der leverer øl-og læskedrikke, hører til de grupper på

arbejdsmarkedet, der oplever de største arbejdsmiljø-belastninger i deres job. Chaufførerne har i mange år haft

den kedelige fornøjelse at ligge helt i toppen, når det gælder antallet af arbejdsskader og nedslidningsskader.

I år 2000 besluttede medlemmerne af Bryggeriforeningen, at dette ikke skulle fortsætte, og at de ville gøre noget

ved problemerne. Derfor lanceredes projekt "Pladsen til Kassen -arbejdsmiljø på hjul", som jeg blev ansat til

at lede.



Projektets formål er at forbedre chaufførernes arbejdsmiljø gennem en to-strenget strategi. Dels

skal alle løft af tunge kasser med drikkevarer flyttes over på hjul, som er meget mere skånsomme for chaufførerne.

Dels er det afgørende at gøre noget ved de leveringssteder, som ikke opfylder Arbejdsmiljølovens krav, og som

derfor belastningsmæssigt udgør meget store problemer for vores medarbejdere. Projektet har derfor koncentreret sig om

at identificere de leveringsveje hos vores kunder, som giver de største belastninger. Disse kunder modtager et eller flere

besøg af en BST-konsulent, som tilbyder gratis konsulent-rådgivning om, hvordan deres problemer så nemt og billigt

som overhovedet muligt kan løses for at arbejdsmiljølovens krav kan opfyldes. Dette sker i langt de fleste tilfælde

i fredsommelig og frugtbar dialog, da næsten alle restauratører har en god for-ståelse for problemet. I mange tilfælde

koster en omlægning ingenting eller meget lidt, men desværre findes der også tilfælde, hvor det er umuligt

at undgå større omkostninger til ombygninger. Det gør selvsagt ondt på os, hver gang vi ikke ser andre alternativer,

men der er i branchen taget en fast beslutning om, at vi ikke vil ofre vores medarbejderes førlighed. Hvis kunden ikke ønsker

at opfylde de krav, som stilles i loven, kan vi derfor - i yderste konsekvens - se os nødsaget til at beslutte, at vi ikke

længere kan påtage os at levere direkte til kundens lager. Vi vil dog til enhver tid fortsat levere til døren. Bryggerierne

har ofret et to-cifret million-beløb på projektet. Gevinsten på længere sigt er elimineringen af hundredevis

af varige ryg-og slidskader hos vores chauffører.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve
 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen