Del : SMS

Falder og falder: Lav oliepris kan stadig nå at blive halveret

INDIA OIL/IMPORTS
Verdens olielagre bugner Foto:

Oliehandlere, økonomer og nu også Venezuelas olieminister forudser, at olieprisen kan fortsætte ned mod de 20 dollar tønden fra det nuværende niveau omkring 45 dollar.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er langt fra sikkert, at de lave benzinpriser og varmeregninger har nået bunden. Fra flere sider spåes det, at olieprisen stadige kan nå at blive halveret fra det nuværende niveau.

En tønde nordsøolie koster i øjeblikket omkring 45 dollar, men forud for mødet mellem de store olieproducerende lande i OPEC i begyndelsen af december, sagde den venezuelanske olieminister, Eulogio del Pino, søndag, at olieprisen kan falde til omkring 25 dollar tønden, hvis ikke OPEC skifter kurs.

Og hans synspunkt får - ifølge det norske erhvervssite e24.no - opbakning fra flere økonomer og oliehandlere, ligesom den amerikanske investeringsbank, Goldman Sachs, for mindre end en uge siden var ude og varsle en betydelig risiko for en oliepris nede omkring de 20 dollar pr. tønde. Goldman Sachs regner blandt andet med en meget lav efterspørgsel på energi til opvarmning i Europa og USA, som følge af udsigten til en mild vinter.

11BUSIRAQ-OIL_2.jpg

»Det er ikke første gang, at Goldman Sachs er ude med sit 20 dollar-scenarie, men risikoen for en lavere pris er helt klart blevet større,« siger  olieanalytiker Thina Saltvedt fra Nordea Markets til e24.

Ifølge hende forstærkes muligheden - eller risikoen, hvis man er olieproducent -  for endnu lavere oliepriser af, at olielagrene i øjeblikket er enormt store, og at den forventede forestående amerikanske rentenedsættelse vil styrke dollaren med det resultat, at oplagring bliver dyrere, således at lagrene vil blive nedbragt, før der efterspørges ny produktion.

Årsregnskab fra A.P. Møller Mærsk

Og oveni det hele kommer, at Iran er ved at gøre sig klar til at skrue op for hanerne, når sanktionerne mod landet efter planen bliver hævet i begyndelsen af 2016.

En tønde norsøolie koster som nævnt omkring i 45 dollar i dag, hvor den sidste sommer kostede omkring 115 dollar. Sidste gang prisern var nede i 20 dollar var nytårsaften 2001.

02BUSSAUDI-FRANCE-ROYALS-DE.jpg

 

 

 

 

 

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere