Del : SMS

Tabsramt bygge-udlejer opslugt af fransk kæmpe

loxam
Lift-udlejningsfirmaet Dansk Lift, som holder til i Farum, er blevet overtaget af franske Loxam.

Dansk lift-udlejer er efter fire års konstante tab opkøbt af europæisk koncern. Finanskrisen udløste benhård priskonkurrence på at udleje byggeudstyr.

Artiklen fortsætter under annoncen
Efter fire års blodrøde regnskaber og en forsvunden egenkapital er Dansk Lift med hovedkontor i Farum blevet overtaget af franske Loxam med over 5.000 europæiske ansatte inden for udlejning af lifte og andet udstyr til byggeri.

Dansk Lift har eksisteret i godt 50 år, omsatte i 2012 for over 120 millioner kroner og beskæftiger omkring 80 mand på seks danske og fire norske afdelinger samt en enkelt filial i Malmø. Men efter finanskrisen i 2008 faldt omsætningen, bundlinjen har siden 2009 vist røde tal - og i 2010 forsvandt egenkapitalen.

»Finanskrisen medvirkede til, at vores kunder inden for byggebranchen fik en stærk tilbagegang i sine aktiviteter og som følge heraf mindre behov for leje af personlifte og andet materiel. Hele udlejningsbranchen blev påvirket negativt, og det medførte et yderligere prispres i markedet,« skrev Dansk Lift i juli i sit 2012-regnskab.

Det viste et underskud på 3,7 millioner kroner før skat og en negativ egenkapital på godt 17 millioner.

Der er anderledes stærke finansielle muskler hos køberen, Loxam, som i Danmark omsatte for 280 millioner kroner i 2012 og tjente 21 millioner efter skat. Nok mærkede den danske afdeling også finanskrisen med et halveret salg i 2009, men efter et par år med tab kom bundlinjen tilbage i sort allerede i 2011.

Den danske Loxam-gren har cirka 150 ansatte fordelt på 20 afdelinger. På koncernplan har Loxam over 600 afdelinger og 200.000 lifte og andre enheder og solgte i 2012 for over seks milliarder kroner i 11 lande. 

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere