Berlingske Business
LIVE
18:00 Business Live vender tilbage tirsdag

Ingeniører ser mod udlandet for tykkere ordrebøger

Berlingske Researchs analyse af rådgivende ingeniører omfatter 43 af de største, danske virksomheder, hvor majoriteten har grund til at se tilbage på de to seneste år med tilfredshed. Kun én af de inkluderede virksomheder havde underskud i alle de tre seneste regnskabsår, mens 34 har kunnet præsentere pæne overskud på bundlinjen i analyseperioden.

Set i forhold til sidste år er fortjenesterne og omsætning stabiliseret nogenlunde, og der lader til at være et stabilt udgangspunkt for det danske marked de kommende år, fortæller Henrik Garver, direktør i FRI, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, i analysen. Den relativt sikre produktivitet genereret herhjemme har fået mange ingeniører til at se mod udlandet for at øge omsætningen yderligere.

For mens årsresultatet er på samme niveau som i fjor, har virksomhederne fået vokseværk. Aktivmassen steg med 12 procent - knap 1,5 mia. kr. - det seneste år. Alene Rambøll har øget sine aktiver med 25 procent, og af virksomhedens seneste prestigefyldte udenlandske opgaver fremhæver Henrik Garver blandt andet Queensferry Crossing i Skotland.

Dette får du også med i analysen:

  • Analyse af egenkapitalforrentning, soliditetsgrad, afkastningsgrad og payout-raten.
  • De væsentligste tendenser over de seneste år.
  • Danske virksomheders rolle på det globale marked.
  • Henrik Garvers bøn til beslutningstagerne i dansk politik.

 

Køb analysen nedenfor og download den direkte fra siden.

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen