Del : SMS

Ingeniører ser mod udlandet for tykkere ordrebøger

Metrobyggeri Cityringen
Arbejdet med udbygningen af den københavnske metro bliver udført af folk fra hele verden. Ingeniører og mekanikere kommer bl.a. fra Italien, Irland, Tyskland, Polen og Grækenland. Henrik Garver fra FRI ser meget gerne, at det bliver lettere at importere arbejdskraft til Danmark - også ikke EU-borgere. Foto:

Det er efterhånden længe siden, at de rådgivende ingeniører i Danmark talte om økonomisk krise. På tværs af branchen er der konstant vækst, viser en ny brancheanalyse fra Berlingske Research. Årsagen er både private og offentlige projekter, og samtidig ventes en fortsat øget internationalisering.

Berlingske Researchs analyse af rådgivende ingeniører omfatter 43 af de største, danske virksomheder, hvor majoriteten har grund til at se tilbage på de to seneste år med tilfredshed. Kun én af de inkluderede virksomheder havde underskud i alle de tre seneste regnskabsår, mens 34 har kunnet præsentere pæne overskud på bundlinjen i analyseperioden.

Set i forhold til sidste år er fortjenesterne og omsætning stabiliseret nogenlunde, og der lader til at være et stabilt udgangspunkt for det danske marked de kommende år, fortæller Henrik Garver, direktør i FRI, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, i analysen. Den relativt sikre produktivitet genereret herhjemme har fået mange ingeniører til at se mod udlandet for at øge omsætningen yderligere.

For mens årsresultatet er på samme niveau som i fjor, har virksomhederne fået vokseværk. Aktivmassen steg med 12 procent - knap 1,5 mia. kr. - det seneste år. Alene Rambøll har øget sine aktiver med 25 procent, og af virksomhedens seneste prestigefyldte udenlandske opgaver fremhæver Henrik Garver blandt andet Queensferry Crossing i Skotland.

Dette får du også med i analysen:

  • Analyse af egenkapitalforrentning, soliditetsgrad, afkastningsgrad og payout-raten.
  • De væsentligste tendenser over de seneste år.
  • Danske virksomheders rolle på det globale marked.
  • Henrik Garvers bøn til beslutningstagerne i dansk politik.

 

Køb analysen nedenfor og download den direkte fra siden.

Køb adgang til denne artikel

Styksalg 990 kr.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

Sæt processerne i automatgear

Interview med Koncernchef, Thomas Honoré, ColumbusVi støder alle på det i vores arbejde. Forretningsprocesser, der ikke helt fungerer, er kedelige eller er omstændige, men ikke desto mindre nødvendige...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere