Del : SMS

Antallet af nybyggerier falder markant

bolig
»Renten er lav, prisen på el, vand og varme høj, og skal man have vedligeholdt sin bolig ved hjælp af håndværkerne, ligger regningen sjældent til den lave side. På den baggrund kan man undre sig over, at der ikke er flere danskere, der tænker i nybyggeri frem for at købe en eksisterende bolig,« siger Lise Nytoft Bergmann Foto:

De seneste år er antallet af igangsatte byggeprojekter faldet markant. Der bliver særligt bygget færre familiehuse og etagebyggerier.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der bliver bygget færre boliger i Danmark. Ifølge Jyllands-Posten er antallet af påbegyndte boligbyggerier i årets 2. kvartal faldet med syv procent ifølge tal fra Danmarks Statistik.

Tallet har været faldende siden 2006, hvor der blev igangsat 13,3 millioner byggeprojekter. I 2014 blev der kun igangsat 4 millioner.

asf

Men det kan godt betale sig at bygge nyt, hvis man alligevel skal flytte, siger boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit.

»Renten er lav, prisen på el, vand og varme høj, og skal man have vedligeholdt sin bolig ved hjælp af håndværkerne, ligger regningen sjældent til den lave side. På den baggrund kan man undre sig over, at der ikke er flere danskere, der tænker i nybyggeri frem for at købe en eksisterende bolig,« siger Lise Nytoft Bergmann til Jyllands-Posten.

Der blev solgt lejligheder for 35 milliarder sidste år

Faldet gælder særligt antallet af igangsatte familiehuse og etagebyggerier. For familiehuse er faldet 21 procent i perioden april til juni i forhold til årets tre første måneder sidste år. Antallet af igangsatte etagebyggerier er faldet med 13 procent, hvilket bekymrer Dansk Byggeri, da der er boligmangel i storbyerne. Når flere flytter til storbyerne, uden der bliver bygget tilsvarende boliger, vil boligpriserne stige, forklarer Maria Schougaard Berntsen, der er økonomisk konsulent hos Dansk Byggeri, til Jyllands-Posten.

glentevej

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere