Del : SMS

Svensk byggekæmpe tjener godt i Danmark

ncc2
"Vi oplever stadig, at markedet giver god grund til at tro på fremtiden, uden at vi af den grund forventer en markant udvikling i 2013. Beslutningsprocesserne er fortsat meget lange, men vi oplever, at vi har en god dialog med de kunder, der er i markedet,” siger Klaus Kaae fra det største danske NCC-selskab, NCC Construction Denmark. Foto:

NCC-koncernen solgte mere og øgede samtidig indtjeningen per solgt krone. Ordrebøgerne krympede dog i løbet af året.

Artiklen fortsætter under annoncen
Den svenskejede entreprenør og byggeudvikler NCC formåede at øge såvel indtjening som omsætning i i Danmark i 2012.

Omsætningen steg næsten en femtedel til 5,7 mia. kr. - selv om bygge- og anlægssektoren under ét døjer med den laveste aktivitet i næsten 30 år.

Byggeriet_Business


pix-kraner


Samtidig var der godt styr på projekterne hos NCC i Danmark, som mere end tredoblede driftsresultatet (EBIT) til godt og vel en kvart milliard kroner. Dermed blev driftsmarginalen forøget til 4,4 fra 1,5 procent af salget.

Bliv tilmeldt Berlingske Business-nyhedsbrev om ejendomme og byggeri. Klik her.Et af de få minusser ved NCC-regnskabet er, at der kom færre ordrer ind i løbet af året - og ved nytår udgjorde ordrebogen 3,1 mia. kr. eller knap syv procent mindre end ved indgangen til 2012.

ncc


"Vi oplever stadig, at markedet giver god grund til at tro på fremtiden, uden at vi af den grund forventer en markant udvikling i 2013. Beslutningsprocesserne er fortsat meget lange, men vi oplever, at vi har en god dialog med de kunder, der er i markedet,” siger Klaus Kaae, administrerende direktør i det største hjemlige NCC-selskab, NCC Construction Denmark.

Den største byggekoncern, MT Højgaard, har derimod store problemer med sin indtjening og forhøjede i sidste uge skønnet for sit 2012-underskud og varslede noget lavere omsætning i 2013.

mth_business
NCC i Danmark indgår i den svenske, børsnoterede byggegigant, som på årsbasis omsætter for næsten 50 milliarder danske kroner og har aktiviteter i Norden, Tyskland, Baltikum og Rusland.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere