Del : SMS

Udlandstakster for mobiltelefoni et skridt nærmere afskaffelse

Slut med udlandstakster for mobiltelefoni
EU sætter nu en stopper for højere mobilpriser i udlandet. Foto:

En forhandlingsgruppe i EU-parlamentet er blevet enige om et forhandlingsmandat, der på sigt skal gøre en ende på udlandstakster i EU. Europaparlamentariker Jens Rohde er fortrøstningsfuld.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er helt almindeligt at modtage en velkomstsms ved ankomsten til et nyt land. Heri står der, hvad taksterne er for at tale i telefon, sende sms'er og gå på internettet, når man er i udlandet. Men det skal nu være slut inden for EUs grænser, mener en forhandlingsgruppe i Europaparlamentets industriudvalg, der vil sende forslaget til afstemning på mandag.

Det skriver tv2.dk.

TWITTER-IPO/

»Vi sluttede forhandlingerne i går, som betyder, at vi fra den 15. december 2015 slutter det, der hedder roaming i Europa. Det betyder, at det fra den dato er slut med at betale overpriser, når man ringer eller går på nettet i udlandet,« siger Europaparlamentsmedlem Jens Rohde fra Venstre til TV 2 News.

Hvis forslaget i sidste ende bliver vedtaget, vil det koste det samme at bruge sin mobil, ligegyldigt om man befinder sig i Hamburg eller Hadsten, på Mallorca eller Mors.

Mobile mobilopladere

Det kræver dog en godkendelse i EUs medlemslande, før aftalen kan træde i kraft. Men på det punkt er Jens Rohde fortrøstningsfuld.

»Jeg tror, der vil være et bredt mandat til danske regering om at støtte det her forslag, når vi når så langt, så jeg tror også, det vil gå igennem rådet, og jeg har meget svært ved at forestille mig, at vi den 1. januar stadig har overbetaling for telefoni og databrug i udlandet,« siger han til nyhedsstationen.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere