Del : SMS

Toshiba venter gigantisk tab

Toshiba
Toshibas administrerende direktør, Masashi Muromachi, var til stede ved virksomhedens pressekonference den 4. februar, hvor Toshiba præsenterede sine forventninger om resultaterne for 2015-2016. Foto:

Det japanske konglomerat Toshiba er i voldsomme problemer, og selskabet venter nu at komme ud af regnskabsåret 2015/16, der løber til udgangen af marts, med et gigantisk tab på hele 710 mia. yen (40,5 mia. kr.).

Artiklen fortsætter under annoncen

Det oplyser selskabet, efter at det kort før jul sidste år bekræftede medierygter om, at tabet for regnskabsåret ville blive 550 mia. yen. Efter godt en måned af det nye kalenderår ser billedet dog nu endnu værre ud, og derfor løftes prognosen for tabet.

Det gigantiske tab kommer, efter at Toshiba måtte lægge navn til en skandale om syv års fejlagtige regnskaber, der ramte i løbet af foråret og sommeren sidste år, og derfor skal der nu ryddes gevaldigt op i forretningen.

JAPAN-ELECTRONICS-TOSHIBA-EARNINGS

Der skal omstruktureres både på ledelses- og produktionsplan, fabrikker skal lukkes, og der skal sælges aktiver fra. Som konsekvens betaler Toshiba heller ikke udbytte til aktionærerne for 2015/16.

Mod slutningen af december sidste år varslede Toshiba også, at selskabet vil fyre knap 8.000 ansatte som en del af den massive oprydningsplan i selskabet.

JAPAN TOSHIBA ILLEGAL ACCOUNTING

Det gigantiske underskud, der er i kikkerten for regnskabsåret 2015/16, svarer til noget mere end det dobbelte af de sidste 20 års samlede overskud i Toshiba.

Toshiba-aktien er da også faldet markant over det seneste år, hvor nyhedsstrømmen langt fra har været positiv. Aktien ramte det seneste års højdepunkt den 25. marts sidste år, hvor den toppede i 531,50 yen, men torsdag sluttede Toshiba i 198,50 yen. Det svarer til et samlet fald på 62,7 pct.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere