Del : SMS

Storejer: Skru ned for brok over skat

pix-Google Irland
Google, Amazon, Apple og Facebook er alle blandt de internationale selskaber, som EU har et særligt øje til, fordi de forsøger at nedbringe deres skatteindbetalinger ved bl.a. at lægge de europæiske hovedkontorer i Irland, hvor selskabsskatten er mindre end i andre EU-lande. Arkivfoto: Adrian Dennis, AFP/Scanpix Foto:

Amazon, Google, Facebook og Apple får ikke noget ud af at kæmpe mod kravet om, at de betaler skat, siger storaktionær.

Artiklen fortsætter under annoncen

En af Storbritanniens største aktieejere i de internationale teknologigiganter Amazon, Google, Facebook og Apple beder dem nu om at skrue ned for deres brok over, at flere lande kræver, at de afregner skat til de lokale myndigheder.

James Andersson, som bestyrer Scottish Mortgage Investment Trusts 2,6 milliarder pund store formue, ejer for 277 millioner pund Amazon-aktier, for 114 millioner pund Google-aktier, for 81 millioner pund Appel-aktier og for 57 millioner pund Facebook-aktier.

»Vi siger til disse selskaber: Overspil det ikke,« siger han til The Times.

pix-Italien

Han mener, at virksomhederne løber risici, fordi de så aggressivt forsøger at nedbringe deres skatteindbetalinger ved at udnytte smuthuller i lovgivningen.

EU-krav: Betal skat, hvor I er

Mange af de kritiserede selskaber har således oprettet europæiske hovedkontorer i enten Irland eller Luxembourg, som har lavere skatte- og momssatser end de øvrige EU-lande. Derefter kanaliseres salgsindtægter fra andre lande til hovedkontoret, så de slipper for at betale de højere skatter. I Irland er selskabsskatten således på 12,5 procent.

pix-Zuckerberg

Denne praksis har EU besluttet at tage hånd om ved at kræve, at der skal aflægges regnskab for aktiviteter i det enkelte land, og at der derefter skal betales skat af beløbene i det pågældende land.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere