Del : SMS

Ny formand for Dansk IT

pix-Carsten Nørgaard
Dansk ITs nye formand, Carsten Nørgaard, vil sikre, at digitalisering fortsat står høj(es)t på den politiske dagsorden. Foto: Dansk IT

Carsten Nørgaard bliver ny bestyrelsesformand på et tidspunkt, hvor Danmarks ældste IT-interesseorganisation netop er på jagt efter en ny direktør.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dansk IT, som organiserer IT-folk uden for selve IT-branchen, har fået ny formand.

IT-direktør i VP Securities (Værdipapircentralen), Carsten Nørgaard, overtager hvervet efter Klaus Kvorning Hansen, vicedirektør for Koncern-IT ved Københavns Universitet, som har været formand siden 2009.

Carsten Nørgaard har mere end 20 års erfaring fra IT-branchen, hvor han især har arbejdet med finansiel IT. Han har siddet i Dansk ITs bestyrelse siden 2009 og har siden 2012 været næstformand i organisationen, der med stiftelsen i 1958 er Danmarks ældste IT-interesseorganisation.

Jagt på ny direktør

Carsten Nørgaard tiltræder på et tidspunkt, hvor Dansk IT skal have ny administrerende direktør. Den hidtidige, Tony Franke, meddelte i begyndelsen af maj, at han efter 17 år på posten går, så snart en ny direktør er fundet. Baggrunden er »en markant justering af foreningens strategi«, og her har bestyrelsen »vurderet, at den nye strategi bedst gennemføres med en ny direktør i spidsen«.

Carsten Nørgaard ser sin rolle som at videreføre forgængerens arbejde med at give de danske IT-professionelle en stemme i offentligheden ved at indgå i debatter og drøftelser, som involverer IT.

»Da digitalisering er den mest vækstskabende faktor på tværs af brancher, er de IT-professionelles kompetencer afgørende for at bevare og skabe nye, effektive og innovative arbejdspladser,« siger Carsten Nørgaard, som anser det som vigtigere end nogen sinde at sikre digitaliseringen på den politiske dagsorden.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere