Del : SMS

Google-boss mødes med Vestager på torsdag

vestager

EU-kommissær Margrethe Vestager får i den kommende uge besøg af Google-topchef Sundar Pitchai, rapporterer flere medier. Mødets præcice indhold er ukendt, men EUs kritiske blik på Google er ikke blevet mindre de seneste måneder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Google CEO Sundar Pitchai mødes torsdag med EU-kommissær Margrethe Vestager.

Det skriver bl.a. Bloomberg og Reuters.

Google er i myndighedernes søgelys på en række områder, og for tiden er kommissionen ved at trænge dybere ned i, om tjenesten Google Maps, der er tilgængelig på smarthones, har fortrængt navigationssystemer produceret af kortspecialister som TomTom og Nokia Oyj.

US-IT-LIFESTYLE-LANGUAGE-GOOGLE-FILES

Sagen om Google Maps er blot den seneste af en række sager, hvor der kastes et kritisk blik på Googles dominans.

I mere end fem år har Google søgetjeneste været i vælten. EU anklagede i 2014 Google for at positionere og fremhæve sine egne sammenligningstjenester på nettet frem for konkurrenternes.

Torsdagens møde med Danmarks 'Iron Lady', som Vestager er døbt i en række internationale mere efter sine verbale slagsmål med de store tech-giganter, sker samtidig med, at der netop er kommet nye oplysninger om Googles metoder til at undvige skattebetalingen i Europa.

pix-Android

Reuters kunne fredag berette, hvordan Google har flyttet 10,7 mia. euro gennem Holland til et irsk registreret selskab kaldet Google Ireland Holdings på Bermuda i 2014.

Pengestrømmen er med til at sikre Google en nærmest skattefri tilværelse i Europa.

BRITAIN-US-GOOGLE-TAX-FILES

Skattestrategien er blandt revisorer kendt som »double Irish, Dutch Sandwich«. Den gør det muligt for Google, der nu ejes at holdingselskabet Alphabet, at undgå at udløse indkomstskatte-betaling i USA og skattebetaling i Europa.

En Google-talsmand kommenterede de nye oplysninger ved at sige, at Google følger skattereglerne i de lande, selskabet opererer i. Selve konstruktionen har gjort, at Aphabet har kunnet nøjes med at svare 6 procent i skat for sin indtjening uden for USA i 2014.

Sundar Pichai

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere