Del : SMS
Berlingske Business

Restaurant konkurstruet efter hærværk nytårsaften

pix-hærværk
Claus Valdemar Løvensten overtog restaurant Sankt Getruds Kloster tilbage i 2009. Han har nu valgt at lukke stedet ned efter hærværket, så der ikke kommer flere udgifter.  Foto:

Hærværk for op imod en million kroner nytårsaften lukker københavnerrestauranten Gertruds Kælder. Det kan munde ud i en ny konkurs til den historiske restaurant.

Artiklen fortsætter under annoncen

Malerier var malet over med sort maling, strømmen var gået, låsen var skiftet ud. Det var noget af det, der mødte ejeren af den københavnske restaurant Gertruds Kælder efter nytår.

»Jeg havde lejet min restaurant ud, og da jeg kom tilbage efter nytårsaften, var restauranten fuldstændig smadret. Jeg kunne ikke engang komme ind og lave løn til mit personale,« siger ejer Claus Valdemar Løvensten og forklarer, at en håndværker har vurderet, at skaderne løber op i et beløb mellem en halv og en hel million kroner.

Et så stort beløb, at Claus Valdemar Løvensten har valgt at lukke restauranten ned og indgive en konkursbegæring.

»Min advokat har anbefalet, at vi lukker ned, så der ikke kommer flere udgifter. Lige nu har jeg 25 mennesker ansat med løn. Min økonomi rækker ikke til, at jeg bare hiver en halv eller hel million kroner op af lommen, fordi jeg har lejet restauranten ud en enkelt aften,« forklarer han.

Det er ikke første gang, at restauranten er stødt ind i problemer. I 2009 gik den konkurs efter flere turbulente år, men blev så overtaget af Claus Valdemar Løvensten og konen Pia Løvensten. 

Claus Valdemar Løvensten fortæller, at han på de fire år har bygget en fornuftig forretning op, og der ikke er andre faktorer end hærværk, der har ført til lukningen.

»Da jeg købte stedet for fire år siden, var der nul gæster i bogen. Det havde stået tomt i et års tid. Nu har vi været oppe og omsætte for 12 mio. kr. årligt. Vi har selvfølgelig gæld til min leverandør. Men ikke noget, der skulle gøre, at vi står i den situation, som vi gør nu,« siger han.

Claus Valdemar Løvensten ved endnu ikke, hvad der skal ske. Hans advokat arbejder på flere ting. Både sagsanlæg mod ham, der lejede restauranten, og alt i forhold til forsikring. Han kan ikke på nuværende tidspunkt fortælle, om det vil munde ud i en konkurs eller ej.

Inden Claus Valdemar Løvensten overtog restauranten hed den Sankt Getruds Kloster. Restauranten ligger i det over 700 år gamle kloster i indre København. I helt gammel tid foregik henrettelser af forbrydere her, og senere hen blev stedet til et hospital. Inden klosteret i 1975 blev lavet om til restaurant, fungerede stedet som salt- og vinlager. 

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

Hør investeringsdirektør Henrik Olejasz fortælle hvor galt det i virkeligheden står til med Italien, og om vi er på vej mod en ny EU-krise efter nej'et ved folkeafstemningen søndag:

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere