Del : SMS

Kinesere myldrer til København

 Kinesere_business
Foto:

Nye flyruter mellem København og Kina tredobler antallet af kinesiske rejsende - butikkerne byder velkommen til 50.000 købestærke kinesere hvert år.

Artiklen fortsætter under annoncen
Det vil fremover vrimle med købestærke kinesiske turister i de københavnske gader. Til næste år åbner to nye flyruter mellem Danmark og Kina, og derved vil antallet af kinesere gennem Københavns Lufthavne nå op på 50.000 om året.

Det er en tredobling i forhold til i dag. På nuværende tidspunkt flyver SAS til Beijing, og fra næste år vil Air China gøre det samme. Air China vil have fire ugentlige afgange mellem København og Beijing. Hertil kommer, at SAS vil udvide med en direkte rute til Shanghai. Den får fem afgange pr. uge.

Administrerende direktør for Københavns Lufthavne Thomas Woldbye glæder sig specielt over, at det kinesiske luftfartselskab vil til at lægge vejen fordi den danske hovedstad.

"Vi har banket på døren hos Air China i relativt lang tid for at få dem til at lave en rute til København, og nu er det lykkedes. Det gode er, at når det er et kinesisk selskab, så giver det ekstra mange kinesiske turister," siger Thomas Woldbye.

Masser af eksport

Han fremhæver, at der er tre slags rejsende, der kommer fra Kina. Dels passagerer på gennemrejsende, dels turister og dels erhvervsfolk.

"Nye ruter mellem Danmark og Kina betyder flere eksportindtægter til landet på grund af det øgede antal turister. Det er købestærke turister og forretningsfolk. Vi ved, at det giver mange millioner kroner for det danske samfund," siger Thomas Woldbye.

Kræver forberedelse

Både direktør for Wonderful Copenhagen Lars Bernhard Jørgensen og trafikforsker ved RUC Per Homann Jespersen mener, at det er rigtigt godt, at der bliver flere flyvninger mellem de to lande.

Mens Thomas Woldbye understreger, at det kræver forberedelse af både Københavns Lufthavne og den danske turistbranche.

"Vi skal være bedre til at tage mod kineserne. Der kan eksempelvis være også kinesisk morgenmad på hotellerne i stedet for kun kontinental," siger Thomas Woldbye.

Ruten hos Air China åbner 2. juni næste år. Den nye rute fra SAS til Shanghai begynder til marts.

INFOshop: Så godt klarer danske virksomheder sig i Kina

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere