Del : SMS
Berlingske Business

Gourmet drysser på resten af forretningen

AUSTRIA-SNAILS-FARMING/
Arkivfoto Foto:

Bryghuset Vendias brede fokus på gourmet, bryggeri og brasserie har ført til et af branchens bedste resultater.

Artiklen fortsætter under annoncen

Restaurantens eksistens udgør en påfaldende historie i sig selv: Bryghuset Vendia åbnede i Hjørring i 2007 – kort før finanskrisen bankede på. Et ambitiøst og meget aktiv-tungt gourmet- og bryghus i en kommune med dalende indbyggertal og beskæftigelse. I en branche, kendt for overmodige projekter og store investeringer, kunne det set udefra virke som op ad bakke, men et resultat blandt branchens højeste på 1,4 millioner kroner fortæller en ganske anden historie.

Ifølge Kristian Rise, administrerende direktør og køkkenchef på stedet, skal årsagen findes i stedets brede fokus.

»Når man laver restaurant i provinsen, bliver man nødt til at tænke lidt bredere, og derfor lavede vi både gourmetrestaurant, bryggeri og brasserie. Siden da har vi også, i en økonomisk nedgangsperiode, fordoblet køkkenkapaciteten for blandt andet at understøtte vores ud-af-huset-forretning,« fortæller Kristian Rise, der senest har åbnet bistroen »V« og en delikatesseforretning små 700 meters gågang fra gourmetrestauranten.

Tanken er, beretter han, hele tiden at kigge fremad efter ændrede behov hos kunderne – for eksempel take away og delikatesse til dem, der ikke gider at lave mad mere, eller virksomhedscatering. Driftsmæssigt er filosofien, at man hele tiden har noget at lave, også i restaurantens stille perioder. Så der laver man bl.a. syltede produkter til delikatesseforretningen. Produkter der også bidrager med en mere indirekte effekt.

Topbillede_gourmet

»Det betyder altså noget markedsføringsmæssigt, når folk har et glas marmelade fra Vendia stående på morgenbordet, eller når de drikker vores øl hjemme ved spise­bordet,« siger Kristian Rise, der mener, at den brede tilgang til forretningen gør, at man i dag beskæftiger 50 mod blot 15 ved Vendias åbning.

Stedets størrelse gør derfor også, at Kristian Rise som administrerende direktør er meget opmærksom på helheden i forretningen. Der laves grundige risikokalkuler på alle nye initiativer, og udviklingen i omsætningen og avancen på enkeltprodukter følges nøje. Men især synergien mellem stedets aktiviteter er i højsædet.

»Vi er meget opmærksomme på, at især gourmetrestaurantens ånd og madretter hele tiden drysser ned på resten af forretningen. På den måde kan man få en stram og opdateret restaurant, som resten af virksomheden nyder godt af. Man ser det også med flere af de store restauranter, der får en lillebror. Det er ikke helt det samme servicemæssigt, men madmæssigt er det tæt på det samme,« fortæller Kristian Rise.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

Hør investeringsdirektør Henrik Olejasz fortælle hvor galt det i virkeligheden står til med Italien, og om vi er på vej mod en ny EU-krise efter nej'et ved folkeafstemningen søndag:

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere