Del : SMS
Berlingske Business

Claus Meyer tæt på at indtage New York

Kok og iværksætter inden for gastronomi og kogekunst Claus Meyer.
Kok og iværksætter inden for gastronomi og kogekunst Claus Meyer. Foto:

Kokken og restaurationsiværksætteren Claus Meyer står overfor et gennembrud i gastronomiens New York. Han og en gruppe investorer har gode chancer for komme til at lede et nyt nordisk madmekka i den fashionable Vanderbilt Hall i Grand Central Terminal.

Artiklen fortsætter under annoncen

I et 50 års-fødselsdagsinterview i Berlingske i december luftede succeskokken og Noma-medstifteren, Claus Meyer, planen om at etablere noget nær et nordisk madmekka i New York. Nu ser det ud til, at et gennembrud er lige op over.

The New York Times skriver således, at Metropolitan Transportation Authority, der driver den 100 år gamle central-togstation, fredag offentliggjorde en plan for hvordan man kan udnytte den imposante Vanderbilt Hall, som indtil 1996 var togstationenes hovedventesal.



Og ifølge planen er der lagt op til at etablere et kæmpe mad- og spiseområde med både detailhandel og restauranter i både billige og dyre prisklasser. Og fra et dansk synspunkt, er det mest interessante, at foretagendet skal ledes af Claus Meyer, hvis forslaget ellers bliver vedtaget på et møde onsdag. En talsmand for Metropolitan Transportation Authority, Aaron Donovan, siger dog til The New Yotk Times, at det er højst usandsynligt, at bestyrelsen ikke stemmer for forslaget.

21BUSAnders-Aagaard.jpg


Claus Meyer og en kreds af amerikanske investoerer har været blandt de højest bydende blandt 15 grupper på, hvad man kunne bruge Vanderbilt Hall med tilstødende arealer til, og Meyer-gruppen arbejder sammen med Heyer Performance, der udvikler restaurationskoncepter med base i The Big Apple.

Udbudsstillerne har hæftet sig ved det specielle ved det nordiske tema, og at projektet omfatter alle prisniveauer fra en kop kaffe til finere spisning.

Gruppen bag projektet skal betale 1,8 mio. dollar i leje det første år, og mere de efterfølgende år. Kontrakten vil lyde på 10 år med mulighed for forlængelse.

»Det er en stor chance og et interessant tidspunkt til at føre det nordiske koncept ud i verden på,« siger Claus Meyer til The New York Times.

Han afviser at det nye madmekka bliver spækket med importerede produkter, selvom new yorkerne måske forventer at blive præsenteret for den skandinavisk smag.

»Det nordiske køkken handler meget om at fange den lokale smag, så jeg må finde ud af, hvodan jeg bringer min filosofi til New Yorks restaurationslandskab,« siger han til avisen.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

Hør investeringsdirektør Henrik Olejasz fortælle hvor galt det i virkeligheden står til med Italien, og om vi er på vej mod en ny EU-krise efter nej'et ved folkeafstemningen søndag:

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere