Del : SMS
Berlingske Business

Noma, nykker og nytænkning

30BUSdagensfoto_side2.jpg
Retsoprør. Kontormedarbejdere ved domstolene over hele Frankrig forlanger mere i løn. Her demonstrerer ?nogle af dem foran en retsbygning i Lyon under sloganet »Kontorassistenter ved ?domstolene viser kløer«. Foto: Robert Pratta/Reuters

Tillykke til Noma, som igen er kåret til verdens bedste restaurant! Holdet bag det københavnske madtempel fik fuldt fortjent en festlig aften i London forleden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det var Restaurant Magazine, der satte Noma øverst på tronen igen, efter at fører- positionen et enkelt år havde måttet afgives til den spanske restaurant El Celler de Can Roca, som ligger i Girona nord for Barcelona.

Desværre gik der ikke ret længe, før der blev sået tvivl om, hvorvidt Noma nu også virkelig havde fortjent førstepladsen. På DRs hjemmeside satte chefredaktør Jesper Uhrup Jensen fra madmagasinet Gastro spørgsmålstegn ved kåringsmetoden .

»Jeg mener ikke, at man kan bedømme verdens bedste restaurant ud fra, hvilke trends der er smarte lige nu,« blev han citeret for at sige, og han efterlyste også mere præcise kriterier og strammere regler for dommernes indsats – og havde hellere set restauranten Geranium få en pris.

Noma er igen verdens bedste

Men hvorfor ikke blot glæde sig over, at Noma igen repræsenterer Danmark på fornem vis og på ny sætter os på verdenskortet?

Selv om Noma ikke mætter nær alle mad-elskeres sult, har Redzepi & co. formået at udvikle dansk og nordisk gastronomi til et niveau, så Noma trækker deciderede madturister til København.

Ifølge Claus Meyer, som nu har solgt nogle af sine aktier i Noma, må Noma sige nej til så mange spisende gæster, at det kræver en fuldtidsansat blot til at sige nej til bookinger.

Derfor er det meget muligt, at Nomas udbytte af endnu en kåring er begrænset, men i stedet for at forklejne Nomas succes, bør vi værne om den gastronomiske stjerne, der trækker ganske meget vækst.

Alfred Josefsen.

Som vi skrev i seneste nummer af Berlingske Business Magasin i fredags, så eksporterer vi nu ligefrem topkokke, og i udlandet står der stor respekt om ny dansk gastronomi, som Noma har været spydspids i at udvikle.

At gøre nordiske råvarer til omdrejningspunktet i en ny gastronomisk retning er virkelig en kraftpræstation for Noma, som egentlig bare skulle have været kantine for det nordatlantiske kulturhus i København.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

Hør investeringsdirektør Henrik Olejasz fortælle hvor galt det i virkeligheden står til med Italien, og om vi er på vej mod en ny EU-krise efter nej'et ved folkeafstemningen søndag:

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere