Del : SMS

Bestyrelsen må aldrig blive en comfort zone

11busPix-Helene Tølbøl.jpg

En bestyrelse skal ikke være en tantebestyrelse, hvor der ikke finder en saglig debat sted. Der skal være plads til at sige sin mening og være uenig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den tidligere formand for OW Bunker Søren Johansen har i en ny bog udtalt: »Jeg vil hellere have god kemi og god kompetence end super kompetence og halvgod kemi i en bestyrelse.«

Det var før OW Bunkers kollaps – det var dumt.

Desværre er det en bestyrelseskultur, som findes i mange virksomheder. Det er imidlertid let at være bagklog, men bestyrelser, hvor alt er fryd og gammen, bør høre advarselsklokkerne ringe.

28BBMbestyrelser-jacobsgaar.jpg

Bestyrelser med en frugtbar uenighed, skal være glade for medlemmer, der tør tage de nødvendige og begavede konflikter. Kun når bestyrelsen konstant tør afsøge og debattere virksomhedens svagheder, bliver man opmærksom på, hvad der er af risici og muligheder.

Det er dybt bekymrende, hvis bestyrelsesmedlemmerne er for meget Rip, Rap og Rup og søger enighed for den gode stemnings skyld, fremfor at skabe en bedre bundlinje og konstant at være førende med nye og spændende forretningsmodeller. Og for at vi kan være det, så kræver det den rigtige kombination af kompetencer i bestyrelserne, så også fremtidens generationer er godt rustede til konkurrencen i en stadig mere globaliseret verden.

Bestyrelsens sammensætning har i årevis været en uendelig historie. Diskussionen har været heftig og til tider yderst følelsesladet. Men hvis vi nu skræller ind til kernen, så handler det om, at vi skal have stærke bestyrelser med de nødvendige kompetencer, der afspejler globale erfaringer, alder, køn, og etnicitet.

01BUSdebat.jpg

Ifølge Mandag Morgen har ressourceknaphed og andre globale kriser stadig mere mærkbare konsekvenser for globale virksomheder. Størstedelen af dansk erhvervsliv er begyndt at forholde sig aktivt til de nye udfordringer. Men virksomhederne har stadig svært ved at omsætte de globale megakriser til en værdiskabende og holdbar forretning. Det viser de første resultater fra en ny undersøgelse.

En ting er sikkert, bestyrelsen må aldrig blive en comfort zone. Hånden på hjertet – hvordan står det til i dag?

06BUSJesper-Olsen.jpg

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere