Del : SMS SMS SMS
Business
BusinessDirect

Holdingselskaber nu fritaget for revisionspligt

SMS SMS SMS

Længe har holdingselskaber været undtaget for reglerne om revisionsfritagelse i Selskabsloven - men det har nu ændret sig. Et holdingselskab skal ikke revideres per første januar 2013, såfremt selskabet falder ind under den normale 4-8-12-regel.

Et driftsselskab har i mange år kunnet undgå revision, hvis den såkaldte 4-8-12-regel var opfyldt. Denne regel gik ud på, at selskabet, såfremt 2 ud af 3 følgende sætninger var opfyldt, selv måtte vælge, om det ønskede at blive revideret af en revisor i regnskabsårets afslutning:

  •  En balancesum på under 4 millioner kroner
  •  En nettoomsætning på under 8 millioner kroner
  •  Under 12 fuldtidsansatte gennemsnitligt i løbet af regnskabsåret    

En nylig ændring har selskabsloven betyder nu, at også holdingselskaber kan benytte ovenstående regel til at blive fritaget for revision. En beslutning om eventuel fritagelse skal tages på en ordinær generalforsamling.

Fritagelsen gør det, i følge Halfdan Timm, der online formidler kontakten mellem bureauer og virksomheder, der søger professionel bogføring, lidt nemmere at drive virksomhed:

"Som udgangspunkt er jeg for alle lempelser af eksisterende regler og bortskaffelse af regler. Det administrative arbejde, herunder bogføringen og revisionen, tager i forvejen lang tid, og dette giver selskaber flere kort på hånden at spille med."

Med de nye regler er det muligt at fritage såvel et holdingselskab som et ubegrænset antal driftsselskaber under holdingselskabet for revisionspligten - det gør det derved frivilligt for det enkelte selskab, om det ønsker en revisors kig på årsregnskabet og selvangivelsen.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

0 kommentarer

Seneste nyt

Mest læste

Business Direct Se alle

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

BrandView Hvad er BrandView?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Indhold under BrandView produceres i et tæt samarbejde mellem Berlingske Medias content marketing bureau og virksomheden, der er afsender på budskabet. Læs mere om BrandView eller kontakt os direkte på moas@berlingslemedia.dk.

Seneste Premium Se alle