Del : SMS SMS SMS
Business
BusinessDirect

Analyse: Stadig usikkerhed om det blå kort

SMS SMS SMS

En ny undersøgelse fra safeAway Rejseforsikring viser, at der er stadig er tvivl hos danskerne om, hvad det blå kort dækker – og om man er dækket, hvis man rejser uden.

Det blå kort sidestiller dig med borgerne i det land, du rejser i. Det har været budskabet fra det offentlige og fra rejseforsikringsselskaberne de sidste mange måneder. Og det budskab ser ud til at være gået igennem.

I en undersøgelse, som safeAway Rejseforsikring netop har gennemført, svarer 88 % af respondenterne korrekt på det spørgsmål. Det er dog stadig 10 %, som tror, at det blå kort blot er en ny udgave af det gule – med samme dækning.

Hvor går grænserne for Europa?

Lidt over halvdelen, 57 %, svarer korrekt, at det blå kort dækker i EU- og EØS-lande. 30 % tror, at det kun er inden for EU, mens 9 % også mener, at det dækker i Tyrkiet. 2 % angiver hele verden.

Det er ikke underligt, at der er forvirring. En tidligere undersøgelse foretaget af analysefirmaet Carat sidste år viste, at mange danskere troede, at de var dækket af den offentlige rejsesygesikring, uanset hvor de rejste hen. Det har aldrig været tilfældet; men dækningsområdet blev i 2008 reduceret til kun at dække EU- og EØS-lande; altså det samme område som det blå kort.

Det har ikke mindsket usikkerheden hos de danske rejsende, der tidligere var dækket, når ferien gik til populære destinationer som Tyrkiet eller Egypten.

Sidder rettigheden i plastikken?

Den offentlige kampagne ”Husk det blå” ser ud til at have gjort indtryk. 53 % svarer nemlig, at de mister retten til den offentlige dækning, hvis ikke de har kortet med på rejsen. Heldigvis er dette ikke korrekt. Tænk blot på den ulykkelige situation, hvor en rejsende først får stjålet sin pung og dernæst bliver kørt ned og kommer på hospitalet. Og får en regning oveni, fordi han mangler sit kort. Det synes ikke rimeligt.

Hvis en dansker kommer på hospitalet i Spanien uden at have det blå kort, kan man få en såkaldt erstatningsblanket hos sin bopælskommune, som de kan sende direkte til hospitalet.

Anderledes ser det ud, når det handler om de private rejseforsikringer. Her er der grund til at se sig for og kende reglerne hos sit eget selskab. Der er nemlig flere modeller: Nogle selskaber siger, at det blå kort er ligegyldigt. Andre kræver det som en forudsætning for dækning. Endelig er der dem, der ligesom safeAway Rejseforsikring siger, at man skal medbringe det – eller kunne erhverve det (erstatningsblanketten) på rejsen.

Uanset hvad er der dog kun god grund til at anskaffe sig kortet. Det er nemt, og det er gratis – og det kan måske få bureaukratiet til at glide lettere, hvis man pludselig står på et hospital og f.eks. har svært ved at kommunikere på lokalsproget.

Men blåt kort eller ej: Det erstatter ikke behovet for en privat rejseforsikring. Uanset hvor rejsen går hen.

FAKTA OM UNDERSØGELSEN

Undersøgelsen er foretaget blandt 335 respondenter, som er modtagere af hhv. TravelMarkets nyhedsbrev og safeAways eget. Dataindsamlingen er sket i perioden 5. til 13. august 2014.

Analysen kan rekvireres i pdf ved kontakt til salgs- og marketingchef Jeanette Serritzlev på jes@safeaway.dk.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

0 kommentarer

Seneste nyt

Mest læste

Business Direct Se alle

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

BrandView Hvad er BrandView?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Indhold under BrandView produceres i et tæt samarbejde mellem Berlingske Medias content marketing bureau og virksomheden, der er afsender på budskabet. Læs mere om BrandView eller kontakt os direkte på moas@berlingslemedia.dk.

Seneste Premium Se alle