Del : SMS SMS SMS
Business
BusinessDirect

NIRAS bag spektakulær arkitektur til studerende i Odense

SMS SMS SMS

NIRAS skal sammen med C.F. Møller være rådgiver på et nyt kollegium med 250 boliger i en 14-etagers bygning.

Er du studerende på Syddansk Universitet i Odense, bliver du måske blandt de heldige, der i 2015 skal bo på et spritnyt kollegium. A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal giver nemlig et nyt kollegium, der ved sin spektakulære arkitektur bliver et markant vartegn for både Odense by og universitet.

Fonden indkøbte forskellige forslag og valgte at opføre projektet som foreslået af C.F. Møller med NIRAS som projekterende ingeniører. Vigtigt elementer i forslaget var blandt andet et godt indeklima, lavt energibehov samt installationskoncepter, der ikke er dyre at drifte og vedligeholde for Syddansk Universitet, når byggeriet står færdigt.

Det gode fællesskab

Det nye kollegium skal bygges på tanken om gode fællesskaber. De 250 studenterboliger er placeret i tre forbundne 14-etagers bygninger. Det betyder, at kollegiet er uden bagside og opleves attraktivt 360 grader rundt. Bygningens markante form vil gøre den let genkendelig på campus og signalere, at der er tale om et anderledes indhold – nemlig et kollegium.

Værelser med Altan

Yderst i bygningen ligger kollegieværelserne, der alle pga. af bygningens drej og twist har udsigt over landskabet, samtidig med at alle undgår indkig fra naboen. Hvert værelse har egen altan, som både er med til at gøre boligerne attraktive, men som også har en energimæssig funktion: den indeliggende altan hjælper med at styre direkte solindfald som kan være til gene ift. overtemperatur.

Fælleskøkken med glasfacade

Når man bevæger sig ud af værelset og ind mod fælleskøkkenet i midten bliver arealerne gradvist mere og mere kollektive: først ligger en fælles stue som overgang til fællesskabet og som socialt mødested for den mindre klynge af syv værelser, som boligerne er grupperet i. Og inderst ligger køkkenet, som er fælles for hele etagen og med en glasfacade, der sikrer lys og udsyn i tre retninger.

Den øverste etage har formidabel udsigt og er forbeholdt fællesaktiviteter med tagterrasser med plads til fx byhaver, rum til musik og drama, fitness eller bibliotek.

Unikt samarbejde

"Vores samarbejde med C. F. Møller har været helt unik i denne proces. Arkitekter og ingeniører formåede hver især at kommunikere deres budskaber, så alle ønsker resulterede i et fantastisk konceptdesign for det nye kollegium,” siger Andrew Dunn, projektleder i NIRAS.

Kollegiet forventes at stå klar til at modtage de nye studerende i september 2015.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

0 kommentarer

Seneste nyt

Mest læste

Business Direct Se alle

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

BrandView Hvad er BrandView?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Indhold under BrandView produceres i et tæt samarbejde mellem Berlingske Medias content marketing bureau og virksomheden, der er afsender på budskabet. Læs mere om BrandView eller kontakt os direkte på moas@berlingslemedia.dk.

Seneste Premium Se alle