Del : SMS SMS SMS
Business
BusinessDirect

Single-sign-on skal lette dagligdagen i Sønderborg Kommune

SMS SMS SMS

I Sønderborg Kommune er der stor tilfredshed med modulet UNI-C login fra IntraNote a/s, som betyder, at alle ansatte fremover kun skal logge ind én gang for at tilgå kommunens forskellige portaler.

I Sønderborg Kommune har det nye modul til intranettet gjort det lettere for de ansatte, at bevæge sig rundt på kommunens forskellige online platforme, som blandt andet tæller SkoleIntra, LærerIntra og IntraNote Portal Server.

"Vi har valgt UNI-C login modulet for at gøre informationsflowet mellem skoler, rådhus og resten af kommunen mere enkel og ligetil. Med single-sign-on kan vores medarbejdere frit navigere rundt mellem vores intranetplatforme uden at bruge tid på at logge sig ind hver gang, de skifter platform, og det er rigtig effektivt," fortæller Anders Aasted, intranetmedarbejder, Sønderborg Kommune.

Barrierer er til for at blive nedbrudt

I Sønderborg Kommune har de observeret, at det for nogen medarbejdere har været en barriere for brugen af kommunens intranet, at de har haft forskellige log-ins til de forskellige online platforme.

Sønderborg Kommune har derfor store forventninger til UNI-C modulet fra IntraNote, som vil gøre det lettere for de ansatte at navigere rundt mellem kommunens online platforme.

”Vi valgte UNI-C login modulet for at nedbryde den tidligere barriere mellem lærernes SkoleIntra-løsning og vores fælles kommunale intranet,” fortæller Anders Aasted, intranetmedarbejder i Sønderborg Kommune.

Logger på intranettet via UNI-login

UNI-C login modulet betyder i alt sin enkelthed, at når først brugerne har logget ind på for eksempel SkoleIntra eller LærerIntra med sit UNI-C log-in, får de direkte adgang til intranettet.

IntraNote Portal Server bruger brugerens allerede autoriserede UNI-C login, og derfor er ingen yderligere login nødvendig, når brugerne går fra den ene portal til den anden.

Brugerdata fra UNI-C importeres til brugerdatabasen i IntraNote Portal Server, og brugerdata skal derfor ikke oprettes løbende i forbindelse med login. Rettighederne for brugerne håndteres som standard ligesom alle andre brugere i IntraNote Portal Server.

Modulet forudsætter, at der eksisterer en aftale med Uni-C om brug af Uni-C log-in.

Single-sign-on gør hverdagen lettere

Adgangen til Sønderborg Kommunes videndeling kan dårligt blive nemmere for de godt 7.000 ansatte med UNI-C login modulet.

I stedet for at brugeren manuelt skal logge ind med brugernavn og password, eller benytte NemID, kan medarbejderne i Sønderborg Kommune nu ved et enkelt klik på et link i for eksempel LærerIntra logge ind på intranettet.

Da brugerne er kendt i begge systemer, vil de ikke blive bedt om et log-in, når de går fra UNI-C til IntraNote Portal Server.

”Vi ville ganske enkelt gøre kommunikationsvejen mellem skoler, rådhus og resten af organisationen mere enkel. Lærerne logger på SkoleIntra med UNI-C log-in og kan nu uden yderlig log-in bevæge sig rundt mellem de to intranetplatforme. Det letter dagligdagen for os alle,” fortæller Anders Aasted.

Et økonomisk ansvarligt intranet

Sønderborg Kommune har siden 2010 anvendt IntraNote Portal Server som intranetportal.

”Vi valgte IntraNotes løsning, fordi den var økonomisk ansvarlig, inden for de rammer vi havde at arbejde med,” siger Anders Aasted, og han fortsætter:

”Intranettet har en utrolig brugervenlig grænseflade, og det var vigtig for os, fordi vi har rigtig mange decentrale brugere. Løsningen fra IntraNote var simpelthen en tand mere brugervenligt end løsninger fra andre leverandører.”

Med UNI-C modulet gør Sønderborg Kommune nu sit intranet endnu mere brugervenligt og tilgængeligt for de ansatte.

Om Sønderborg Kommune

Sønderborg Kommune er med omkring 7.000 medarbejdere Danmarks 16. største kommune. Sønderborg Kommune har haft en meget visionær og professionel tilgang til implementeringen af intranetløsningen, IntraNote Portal Server, og med tilkøbet af UNI-C login modulet gør de det nu endnu lettere for medarbejderne at tilgå intranettet.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

0 kommentarer

Seneste nyt

Mest læste

Business Direct Se alle

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

BrandView Hvad er BrandView?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Indhold under BrandView produceres i et tæt samarbejde mellem Berlingske Medias content marketing bureau og virksomheden, der er afsender på budskabet. Læs mere om BrandView eller kontakt os direkte på moas@berlingslemedia.dk.

Seneste Premium Se alle