Del : SMS SMS SMS
Business
BusinessDirect

Få mere ud af døgnets 24 timer

SMS SMS SMS

Føler du, at døgnets 24 timer langt fra er tilstrækkelige til at nå alle de ting, du går og ønsker dig i hverdagen? Måske drømmer du om mere tid, til eksempelvis at kunne hente børnene tidligere, handle ind og lave et ordentligt måltid, dyrke motion, læse bøger, slappe af eller måske endda få en time mere på øjet?

Der findes selvfølgelig ikke nogen mirakelkur, som kan give os de ekstra timer, vi tit føler, vi kunne have brug for. I stedet handler det om at få det bedste ud af de timer, vi nu engang har. Læs med her, hvor Institut for Personaleudvikling giver dig tips til en personlig effektivisering af din tid.

1. Find ud af hvad det er for et liv, du ønsker dig

Når du om 10, 30 eller 50 år ser tilbage på dit liv, har du så gjort de ting, som betyder noget for dig? Svaret på dette spørgsmål skulle gerne være ja. Det første og vigtigste skridt i denne retning er, at du vender blikket indad og bliver bevidst om, hvilke ting der er af betydning for dig. Hvad enten det drejer sig om kvalitetstid med familien eller ønsket om en omfangsrig karriere, så er det altafgørende, at du ved med dig selv, hvad du vil have ud af livet. Skriv det gerne ned i en ”livsmission”, som du løbende tager op til overvejelse.

2. Prioriter

Når du er blevet bevidst om, hvad du ønsker at få ud af livet, kan du begynde at prioritere dine aktiviteter. Med andre ord skal du bruge din tid på de ”rigtige” aktiviteter. En nem øvelse er dagligt at stille dig selv spørgsmålet: "Hvad er det for nogle aktiviteter, der gør, at jeg opnår mine mål i livet?" Målet med denne øvelse er, at du underbevidst skal begynde at træffe de rigtige valg i din hverdag.

3. Sig fra

Ved at du gør dig bevidst om, hvilke aktiviteter og værdier der har højest prioritet i dit liv, vil du samtidig blive klar over, hvilke aktiviteter du bør nedprioritere. Her er det vigtigt, at du lærer at være tro mod dig selv og siger fra overfor de ting, som ikke bringer dig værdi eller tættere på dine livsmål. Et nyttigt redskab i denne proces kan være at lave en ”negativ/positiv liste” over aktiviteter af hhv. høj og lav prioritet og tilføje denne til din livsmission.

4. Vær til stede i nuet

Hvor slidt og klichéagtigt det end lyder, så kan alle blive bedre til dette. Hvis du hele tiden bekymrer dig om at nå dagens gøremål og konstant er ”foran” rent mentalt, vil det forhindre dig i at udføre dine aktiviteter, så de giver dig det optimale værdimæssige afkast i henhold til dine livsmål. Vælg derfor dine aktiviteter med omhu, og fokuser al din mentale energi i det, du er i gang med her og nu.

I samarbejde med landets førende eksperter indenfor Mindfulness - de kendte og mest eftertragtede foredragsholdere - Henning Daverne og Sebastian Nybo, inviterer Institut for Personaleudvikling, dig, dine kolleger og dit netværk til en stor konference om brug af Mindfulness i erhvervslivet.

Lyder det interessant, er du velkommen til at besøge og tilmelde dig konferencen via vores hjemmeside ved at klikke her!

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

0 kommentarer

Seneste nyt

Mest læste

Business Direct Se alle

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

BrandView Hvad er BrandView?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Indhold under BrandView produceres i et tæt samarbejde mellem Berlingske Medias content marketing bureau og virksomheden, der er afsender på budskabet. Læs mere om BrandView eller kontakt os direkte på moas@berlingslemedia.dk.

Seneste Premium Se alle