Del : SMS SMS SMS
Business
BusinessDirect

Millioner af vævsprøver samlet i få reoler

SMS SMS SMS

Hvidovre Hospital har en speciel samling af vævs- og celleprøver, som bl.a. tiltrækker forskere fra USA. Vævsbanken bliver opbevaret i nye mobile kompaktreoler leveret af Hans Schourup A/S.

720 hyldemeter videnskabeligt materiale. Så meget fylder vævsarkivet, som nu er sat i system i spritnye mobile reoler i en kælder på Hvidovre Hospital.

Før var samlingen placeret i skabe, skuffer og reoler i et lokale sammen med andre lagervarer.

”Vævsarkivet blev opbevaret på gammeldags inventar, som faktisk ikke var velegnet til produktet. Inventaret fyldte uhensigtsmæssigt meget, og vi havde kapacitetsproblemer. Vi var nødt til at tænke nyt,” siger driftskonsulent Birger Davidsen, der bl.a. har ansvar for indkøb af inventar – herunder lagerløsninger.

Hans Schourup A/S i Viby ved Aarhus leverede den ideelle løsning, som nu huser den videnskabelige samling af vævs- og celleprøver. De nye mobile kompaktreoler blev sat ind i nyrenoveret lokale – lige under laboratoriet – med nyt gulv og nyt lys og fylder nu kun et areal på 133 kvadratmeter.

Millioner af små prøver

Patologiafdelingen har indsamlet og opbevaret vævsprøver siden 1976. De mange arkiverede prøver er grundlaget for forskning inden for kræft i livmoderhalsen, æggestokke, tyk- og endetarm samt leversygdomme. Selve vævsprøverne er små og findes i to former: Paraffinblokke med vævsprøver samt objektglas med såkaldt vævssnit.

Det gamle arkiv blev flyttet med håndkraft, sorteret og systematiseret. Nu er materialet samlet i 15 separate reoler på hjul. Store håndhjul med kædetræk gør det muligt at flytte hele arkivreolen på én gang. De kompakte reoler har en kapacitet på i alt 72 ton og er fordelt på 720 hyldemeter.

Sidste år blev arkivet udvidet med 140.000 paraffinblokke og 300.000 objektglas. Parafinblokkene bliver opbevaret i brune papkasser, mens glassene er samlet i 50 kg tunge udtræksskuffer i bunden af reolerne. Hver reol har 10 af disse smalle metalskuffer på såvel for- som bagside.

Fokus på arbejdsmiljø

Finansieringen af det nye arkiv er kommet i stand via en arbejdsmiljøbevilling fra hospitalet.

”Vores arbejdsmiljø er med de nye reoler blevet forbedret væsentligt. Laboranterne henter prøver hele tiden og skal ikke længere ned på knæ, når de skal finde dem. Nu bliver alle prøver opbevaret i en god arbejdshøjde,” forklarer Birger Davidsen.

”Vi har fået en effektiv reolløsning, som giver en meget hurtigere og nemmere håndtering for laboranterne. Med reolerne har vi fået system i tingene, og det virker bare,” påpeger Birger Davidsen.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

0 kommentarer

Seneste nyt

Mest læste

Business Direct Se alle

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

BrandView Hvad er BrandView?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Indhold under BrandView produceres i et tæt samarbejde mellem Berlingske Medias content marketing bureau og virksomheden, der er afsender på budskabet. Læs mere om BrandView eller kontakt os direkte på moas@berlingslemedia.dk.

Seneste Premium Se alle