Del : SMS SMS SMS
Business
BusinessDirect

Politikere møder studerende til debat om fremtidens uddannelser

SMS SMS SMS

Studerende og elever fra hele Danmark samles tirsdag den 6. november til topmøde i København for at diskutere, hvordan iværksætteri og entreprenørskab skal indgå i fremtidens uddannelser. Et topmøde der blandt andet får uddannelsesminister Morten Østergaard på besøg.

Ugen før Danmarks Iværksætteruge – uge 46 – tager de studerende sagen i egen hånd og lægger traditionelle tilgange på hylden, når de skal udarbejde en fælles vision for fremtidens uddannelser med iværksætteri i centrum. For hvis Danmark skal ligge forrest i feltet, når det kommer til innovation og vækst, så gælder det om at introducere de studerende for iværksætteri og entreprenørskab allerede i løbet af deres uddannelser.

Politisk opbakning

Når topmødet skydes i gang deltager blandt andre Minister for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser, Morten Østergaard. Med studentertopmødet får studerende og elever en fælles platform, hvor vores politikere allerede på forhånd har forpligtet sig til at tage de studerendes anbefalinger med i deres arbejde. I december og januar skal topmødets resultater nemlig præsenteres for Udvalget for Børn og Undervisning, samt Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser, som vil bruge de unges indspark i deres videre arbejde med at styrke iværksætteri i de danske uddannelser.

På vegne af 1 million unge

Studentertopmødet samler studerende og elever fra alle niveauer af uddannelsessektoren, som tilsammen repræsenterer over 1 million unge. "Det er vigtigt, at de studerende bliver involveret i debatten om, hvordan uddannelse og undervisning bør værre i forhold til innovation og iværksætteri. Med Studentertopmødet får de indflydelse på fremtiden, ligesom de får en indsigt i problemstillingerne og de mulige løsninger," lyder det fra projektleder Christian Palm.

Årligt tilbagevendende begivenhed

Studentertopmødet blev afholdt første gang i 2010 og vil ligeledes blive afholdt de kommende år. Studentertopmødet vil også være at finde ved Danish Entrepreneurship Award 2012 i Fredericia, hvor mere end 5.000 elever og studerende, undervisere og erhvervsfolk fra hele Danmark allerede har tilmeldt sig.

Kontaktpersoner

Monica Pyndt Grønning, Teamleder i Fonden for Entreprenørskab,monica@ffe-ye.dk / 2346 9675   

Christian Palm, Projektleder i studenterorganisationen Gate to Create, 

christian@GatetoCreate.dk /  26 79 29 07

Praktisk

Dato: Tirsdag den 6. november, 2012,

Tidspunkt: Fra kl. 11.00 til kl. 15.00

Sted: Rummet i Republikken, Vesterbrogade 24, 1620 København V

Studentertopmødet afholdes af Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise og Next Generation, samt studenterorganisationen Gate to Create.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

0 kommentarer

Seneste nyt

Mest læste

Business Direct Se alle

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

BrandView Hvad er BrandView?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Indhold under BrandView produceres i et tæt samarbejde mellem Berlingske Medias content marketing bureau og virksomheden, der er afsender på budskabet. Læs mere om BrandView eller kontakt os direkte på moas@berlingslemedia.dk.

Seneste Premium Se alle