Del : SMS SMS SMS
Business
BusinessDirect

Entreprenørskabsundervisning giver piger mod til at fejle

SMS SMS SMS

Undervisning i entreprenørskab drejer sig om langt mere end at give unge lyst til at lade sig CVR-registrere og kaste sig ud som fuldblods iværksættere. Formålet med undervisningen er at lære eleverne og de studerende at tænke kreativt og stille spørgsmål ved allerede eksisterende fremgangsmetoder. Foreløbig forskning viser, at især piger bliver bedre til at forfølge deres iværksætterdrøm, og vigtigst af alt, så bliver de mindre bange for at begå fejl.

"Vores undersøgelse viser, at det især er barrierer som bekymringen for at fejle og økonomisk usikkerhed, der stopper unge i at starte egen virksomhed, hvilket især har betydning for pigerne, som traditionelt set er mere forsigtige end drengene. De får med undervisningen en viden og nogle værktøjer, der giver dem mod på at starte som selvstændig," siger Lene Vestergaard, der er leder af undersøgelsen hos Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise (FFE-YE).

Konklusionen kommer på baggrund af en spørgeskemaundersøgelse blandt 17-18-årige elever, der har fået undervisning i iværksætteri. De har deltaget i undervisningsforløbet Company Programme, der oprindeligt er amerikansk men nu er udbredt over hele verden. I Danmark er det ca. 4.000 elever der årligt deltager i programmet, ca. 40 % er piger viser kortlægningen Entreprenørskab fra ABC til ph.d. – 2011/2012 udarbejdet af FFE-YE.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

0 kommentarer

Seneste nyt

Mest læste

Business Direct Se alle

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

BrandView Hvad er BrandView?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Indhold under BrandView produceres i et tæt samarbejde mellem Berlingske Medias content marketing bureau og virksomheden, der er afsender på budskabet. Læs mere om BrandView eller kontakt os direkte på moas@berlingslemedia.dk.

Seneste Premium Se alle