Del : SMS SMS SMS
Business
BusinessDirect

Kan man elske det åbne kontorlandskab?

SMS SMS SMS

Hvis man spørger udstillerne på den netop afholdte Orgatec messe i Køln, så er svaret "ja". 

Et af de vigtigste temaer på Orgatec messen var nemlig, at det åbne kontorlandskab er kommet for at blive. Fordelene med høj pladsudnyttelse, lave omkostninger per medar­bejder og hurtig og effektiv kommunikation er åbenlyse. Heldigvis er den gode nyhed, at arki­tekter, indretningsarkitekter og møbelproducenter kan få os til at elske de åbne kontorlandskaber.

Har du nogensinde hørt om Activity Based Working environments? Det er sund fornuft baseret på studier af menneskelig adfærd, arbejdsrutiner og omgivelser. Det var hollænderne, der som de første formulerede en brugbar filosofi til udviklingen af åbne kontorlandskaber, hvor alle trives. Ideen er at skabe et miljø, der på en enkel, logisk og dæmpet måde rummer alle akti­viteter på kontoret. Ideen bliver også kaldt Smart Working Spaces og noget helt tredje af andre og handler grundlæggende om at ”åbne kontorlandskaber skaber mere rum til kreativitet” som en af hovedtalerne på Orgatec Trend Forum formulerede det.

Ny trend: Aktivitetsbaseret kontorindretning

Der er arbejds-rum (Work), møde-rum (Meet)  og afslapnings-rum (Relax). Kontoret er med andre ord mere end blot et skrivebord. Det er en helt infrastruktur med alle dets arealer, zoner og rum. Arbejds-rummet er til koncentration, møde-rummene er skabt til kommunikation med både formelle og uformelle møder. Afslapnings-rummet er til afslapning, rekreation eller blot en privat telefonsamtale. Modellen viser ideerne bag et aktivitets­baserede arbejdsmiljø i et åbent kontorlandskab.

Ny trend: Fremtidens arbejdsplads

På Trend Forum fortalte Alex Prauss fra arkitekt og konsulenthuset, DEGW, at: ”uanset om vi taler om globalisering eller konsolidering, innovation eller medarbejdermotivation, så oplever kontor- og arbejdsmiljøet nu fundamentale ændringer. Den hurtige teknologiske udvikling skaber ikke kun muligheder, men kræver også nye samarbejdsformer. Mennesker, som arbejder under pres fra deadlines og ekstremt følsomme markedsvilkår, har brug for samarbejde, interaktion og hurtige svar. Fremtidens kontorer skal fungere inden for konteksten af kommunikation, koncentration, individualitet og mobilitet. Det kræver en helt ny form for design og indretning”, siger Alex Prauss.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

0 kommentarer

Seneste nyt

Mest læste

Business Direct Se alle

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

BrandView Hvad er BrandView?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Indhold under BrandView produceres i et tæt samarbejde mellem Berlingske Medias content marketing bureau og virksomheden, der er afsender på budskabet. Læs mere om BrandView eller kontakt os direkte på moas@berlingslemedia.dk.

Seneste Premium Se alle