Del : SMS SMS SMS
Business
BusinessDirect

Åbne kontorlandskaber giver en akustisk udfordring

SMS SMS SMS

Alle er enige om, at akustik er et af de største problemer i åbne kontorer. Det var også tydeligt på Orgatec messen i Køln, hvor man havde bygget et Kompetence Center med fokus på både videnskabelige og mere praktiske løsninger på støjproblemer. Det store spørgs­mål var, om det virkelig er muligt at kontrollere støj med højryggede sofaer, flytbare vægge polstret med uld og støjisolerende terninger oppe i loftet?  

Ifølge Uwe Schwarzkopf, interiør arkitekt og senior konsulent ved Silence Solutions, er der i virkeligheden kun én måde at tackle støj på i åbne kontorer – især den lav frekvente støj under 500 Hz, som er meget svær at gøre noget ved. Og det er at placere medarbejderne i små bokse med vægge, loft og gulv. Væggene er af naturligvis lydtæt glas. Alle andre måder at kontrollere lyd på er ifølge Uwe Scharzkopf kun symptombehandling.

Hvis der hverken er penge eller plads til den ultimative løsning med lydtætte glasbure, er der også andre måder at begrænse støj på. Og man behøver ikke lede længe for at finde ud af, at støjreduktion er ”big business”. Det er muligt at finde følgende elementer med støjbegrænsende effekt: Glasvægge, polstring i alle mulige tekstiler på vægge, lydtætte døre, gulvtæpper, gardiner, polstrede møbler, maling og skum, lydisolerende overflader på paneler til vægge og lofter og mange andre muligheder. Men messen viste også, at det nu ikke behøver at være så besværligt at få lidt arbejdsro.

Lydisolering kan også se godt ud

En sofa kan blive et rum i rummet og skabe en oase af stilhed. Det er tilfældet f.eks. MySpace fra EFG. Dens form og materialer vil reducere udefrakommende støj og samtidig begrænse den støj, som opstår ved en samtale. Og skulle det ske, at man har brug for tale privat i telefon nu og da, så vil telefonboksen i uld nok række for de fleste.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

0 kommentarer

Seneste nyt

Mest læste

Business Direct Se alle

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

BrandView Hvad er BrandView?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Indhold under BrandView produceres i et tæt samarbejde mellem Berlingske Medias content marketing bureau og virksomheden, der er afsender på budskabet. Læs mere om BrandView eller kontakt os direkte på moas@berlingslemedia.dk.

Seneste Premium Se alle