Del : SMS SMS SMS
Business
BusinessDirect

Udbud af ejerlejligheder halveret på ét år

SMS SMS SMS

1.000 nye tilflyttere og kun 40 nybyggede boliger om måneden i København presser boligsalg og -priser op.

Udbuddet af ejerlejligheder til salg i København er halveret på bare ét år. Der er aktuelt ca. 1.500 ejerlejligheder til salg i Københavns og Frederiksberg Kommuner mod 3.000 lejligheder til salg i november 2011. I forhold til juli 2011, hvor der var flest ejerlejligheder til salg, er udbuddet faldet med 57 pct. Når det sammenholdes med, at København og Frederiksbergs indbyggertal i samme periode er steget med næsten 12.000 personer, er der ved at opstå en regulær mangel på lejligheder til salg i København.

Situationen afspejler sig da også i udbudspriserne på ejerlejligheder, der ifølge Realkreditrådet er steget med 9,7 pct. det seneste år.

"Vi har pt. en cocktail på boligmarkedet i København, der øger efterspørgslen efter ejerlejligheder voldsomt: Der flytter ca. 1.000 personer om måneden til København, mens der i 2011 kun er bygget ca. 40 nye boliger om måneden i København. Vi har haft et overudbud af både leje- og ejerlejligheder de seneste år, som har fungeret som en buffer i misforholdet mellem tilflyttere og nybyggeriet, men den buffer er ved at være væk," siger Jan Nordmann, som er kommunikationschef hos EDC.

"Med den nuværende befolkningsudvikling og byggeri er det ret let at forudse mangel på boliger til salg de kommende år. Det er dog overraskende, at manglen er opstået så hurtigt, efter nogle år med alt for mange boliger på mæglernes hylder," siger Jan Nordmann og fortsætter:

"Befolkningstilvæksten er kraftigere end forventet og nedgangen i nybyggeriet er ligeledes større end forventet."

"Med planlægningen af nye byområder i Nordhavn og på Carlsberggrunden er der flere boliger på vej, som på længere sigt vil afhjælpe behovet for nye boliger, men lige her og nu ser vi en begyndende flaskehals på boligmarkedet i København," siger Jan Nordmann.

De mange ejerlejlighedsejere, der får solgt nu, efterspørger ofte en villa i uden for København. På den måde breder stigningen i salget sig til resten af landet, hvor der også nu ses faldende udbud af boliger til salg.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

0 kommentarer

Seneste nyt

Mest læste

Business Direct Se alle

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

BrandView Hvad er BrandView?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Indhold under BrandView produceres i et tæt samarbejde mellem Berlingske Medias content marketing bureau og virksomheden, der er afsender på budskabet. Læs mere om BrandView eller kontakt os direkte på moas@berlingslemedia.dk.

Seneste Premium Se alle