Del : SMS SMS SMS
Business
BusinessDirect

Syv kommuner kun for millionærer

SMS SMS SMS

I syv hovedstadskommuner kræver det i dag en årlig husstandsindkomst over en mio. kr., hvis man vil købe et gennemsnitshus. Er indkomsten under 600.000 kr., er der 33 kommuner, som er lukket land. Men det er stadig muligt at købe et hus på 140 kvm. i 2 ud af 3 kommuner i Danmark med en husstandsindkomst på 600.000 kr. om året og en opsparing på 100.000 kr.

Det viser en ny undersøgelse fra EDC, der på basis af realkredittens hovedregler har beregnet, hvor stor indtægt, der skal til for at købe en gennemsnitsvilla på 140 kvm.

De syv ’millionærkommuner’ er Frederiksberg, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, København, Hørsholm og Dragør – alle beliggende i Region Hovedstaden. I Aarhus kan man købe hus med en indkomst på 700.000 kr., mens Aalborg og Odense kan indtages med en årlig indkomst på mere end 600.000 kr.

For husstande med indtægter under 400.000 kr. om året kan drømmen om egen bolig realiseres i 25 af landets kommuner – fordelt over både Jylland, Fyn og Sjælland. Her skal dog tages det forbehold, at realkreditinstitutterne ofte afslår at give lån til boliger under 500.000 kr., ligesom man kigger nøje på familiens rådighedsbeløb, når indtægterne ikke er så store.

Ifølge Danmarks Statistik tjener en gennemsnitsfamilie i ejerbolig omkring 600.000 kr. om året.

- Det er generelt et sundt tegn for boligmarkedet, når boligejernes gennemsnitsindkomst giver adgang til at købe en fornuftig bolig i flertallet af landets kommuner, siger EDC’s kommunikationschef Jan Nordmann.

-  Det pudsige er, at situationen faktisk var stort set var den samme i årene, hvor boligpriserne var højst, selv om man umiddelbart skulle tro, at det betød at færre kunne købe bolig. Forklaringen er, at banker og realkreditinstitutter dengang var væsentlig mere villige til at give lån, også til folk med relativt beskedne indtægter, siger Jan Nordmann.

Således er priserne siden da faldet – men det er lånemulighederne også.

Fakta

Beregningen er baseret på gennemsnitspriser på en villa på 140 m2. I indkomstberegningen ses på husstandens årlige bruttoindkomst. Det lægges til grund, at familien har sparet op til udbetalingen og i øvrigt ikke har gæld. Har køberen nettoformue, kan denne lægges til den maksimale pris, man kan købe for, og tilsvarende skal nettogæld fradrages.

 

Figuren viser – markeret med grønt – hvilken årlig husstandsindkomst der er nødvendig for at købe en gennemsnitsvilla på 140 m2. Markering med rød indikerer, at indkomsten i den pågældende søjle ikke er tilstrækkelig. 

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

0 kommentarer

Seneste nyt

Mest læste

Business Direct Se alle

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

BrandView Hvad er BrandView?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Indhold under BrandView produceres i et tæt samarbejde mellem Berlingske Medias content marketing bureau og virksomheden, der er afsender på budskabet. Læs mere om BrandView eller kontakt os direkte på moas@berlingslemedia.dk.

Seneste Premium Se alle