Del : SMS SMS SMS
Business
BusinessDirect

Nu flytter vi til dyrere boliger

SMS SMS SMS

Boligsælgere, der flytter videre til anden ejerbolig, går i stigende omfang efter en dyrere bolig end de har solgt, viser en ny omfattende undersøgelse fra EDC. På landsplan er der tale om en stigning på 38 pct. på bare ét år i antallet af boligsælgere, der skal videre til en dyrere ejerbolig end de flytter fra.

Tendensen er landsdækkende, men er særlig udtalt på Sjælland, hvor 43 pct. af sælgerne oplyser, at de planlægger at flytte videre til en dyrere bolig. Vest for Storebælt drejer det sig om 34 pct.

EDC vurderer, at det er den markante fremgang i boligsalget i hovedstadsområdet det seneste halve år, hvor boligsælgerne ofte fraflytter mindre lejligheder i København for at flytte til enten en større lejlighed eller en villa i forstadskommunerne, som er årsag til den markante forskel mellem landsdelene.

Fordel at opgradere i øjeblikket Da cirka to ud af tre boligejere normalt flytter inden for lokalområdet, vil en dyrere bolig for de fleste også være ensbetydende med en større bolig. Og såfremt husstanden har behov for mere plads, er der netop mulighed for at opnå en fordel af den økonomiske situation ved at kigge efter en større bolig i en tid med lavkonjunkturer.

"Det giver mening  at opgradere i en tid hvorboligpriserne er i bund, fordi det i de fleste tilfælde betyder, at den bolig man flytter til, vil være faldet mere i pris i kroner end den, man sælger," siger Birgitte Ringbæk, kommunikationskonsulent i EDC.

Hun supplerer, at muligheden for at opgradere boligen også er en af de faktorer, der får en del boligejere til at handle i øjeblikket. Hun ser desuden tendensen mod at købe dyrere boliger, som en tydelig indikator af, at boligejerne generelt har både pæne friværdier og økonomisk overskud til at købe dyrere, hvis ønsket er til stede.

"Der har gennem nogen tid været fokuseret en del på faldende formuer og omfanget af tekniske insolvente boligejere. At der i dag er 38 pct. flere, end for blot et år siden, som flytter videre til en dyrere ejerbolig, er et tegn på, at størstedelen af boligejere har så god en økonomi, at de sagtens kunne blive boende og endda også har plads til større ydelser til lån," siger Birgitte Ringbæk.

Mange boligejere kan således fortsat uden problemer låne til finansiering af også dyrere boliger.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

0 kommentarer

Seneste nyt

Mest læste

Business Direct Se alle

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

BrandView Hvad er BrandView?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Indhold under BrandView produceres i et tæt samarbejde mellem Berlingske Medias content marketing bureau og virksomheden, der er afsender på budskabet. Læs mere om BrandView eller kontakt os direkte på moas@berlingslemedia.dk.

Seneste Premium Se alle