Del : SMS SMS SMS
Business
BusinessDirect

Hver tredje bolig sælges på 2 måneder

SMS SMS SMS

I nogle kommuner lynsælges hver anden bolig på under 2 måneder, mens det andre steder kun er én ud af 10.

En opgørelse af mere end 10.000 boligsalg gennemført i 2013 viser, at hver tredje bolig sælges på under 2 måneder, og 2 ud af 3 boliger sælges inden for en normal salgsaftaleperiode, dvs. 6 måneder. Men der er store forskelle fra kommune til kommune. Hurtigst går det på Frederiksberg, hvor mere end halvdelen af boligerne lynsælges, og 86 procent af boligerne finder en ny ejer inden for 6 måneder. I den modsatte ende af landet og tabellen befinder Morsø Kommune sig, med hver 10. bolig lynsolgt og ca. halvdelen solgt inden for en normal salgstid.

Generelt er der flest lynsolgte boliger i Region Hovedstaden, mens andelen er lavest i Region Sjælland. Det er dog værd at bemærke, at sammenligner man med en tilsvarende undersøgelse fra 2012, er det netop i Region Sjælland – sammen med hovedstaden – at tallene for lynsalg er steget mest. Der er også kommet flere lynsalg i Midtjylland, mens tallene er stort set uforandrede i Syddanmark og Nordjylland.

- Tallene understreger, at boligmarkedet er ved at komme sig, specielt i hovedstadsområdet og Midtjylland, men også at udviklingen nu har spredt sig til Region Sjælland, siger EDC’s kommunikationschef Jan Nordmann.

Når man ser på de enkelte kommuner, er det bemærkelsesværdigt, at top-10 listen ikke som hidtil alene består af kommuner i Københavnsområdet. På pladserne 7 til 9 befinder sig nemlig kommunerne Fredericia, Herning og Ikast-Brande.

- Det har længe været sådan, at top-10 listerne for hurtigt salg bestod af Københavner-kommuner. Men med 3 jyske kommuners indtog på listen, er der endnu et tegn på, at der også er grøde i tingene andre steder i Danmark, siger Jan Nordmann.

- Det er indiskutabelt, at boligmarkedet generelt er i bedring, men det må ikke få nogen til at tro, at alt nu er normalt. På styksalget ligger vi aktuelt 18-20 pct. under det normale og 40-45 pct. under det bedste år nogensinde, nemlig 2006.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

0 kommentarer

Seneste nyt

Mest læste

Business Direct Se alle

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

BrandView Hvad er BrandView?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Indhold under BrandView produceres i et tæt samarbejde mellem Berlingske Medias content marketing bureau og virksomheden, der er afsender på budskabet. Læs mere om BrandView eller kontakt os direkte på moas@berlingslemedia.dk.

Seneste Premium Se alle