Del : SMS SMS SMS
Business
BusinessDirect

Fremgang i boligsalget fortsætter og øges

SMS SMS SMS

Med en fremgang på 28 pct. flere solgte boliger hos Danmarks største mæglerkæde EDC i oktober 2012 i forhold til samme måned sidste år, fortsætter den positive udvikling for boligmarkedet. Oktober blev dermed den femte måned i træk med solid vækst i salget i forhold til sidste år.

Det er især i Hovedstadsområdet og Aarhus at salget er bedre. I selve København, dvs. kommunerne København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør stiger salget med 56 pct. i år, men også Syd- og Sønderjylland markerer sig i oktober 2012 med en fremgang i salget på hele 55 pct. i forhold til sidste år. I forhold til et normalt marked, som EDC definerer som gennemsnittet af de seneste 10 års salg, er salget 18 pct. lavere, hvilket naturligvis ikke er godt – men det er faktisk det bedste siden finanskrisens start. Oktober er dermed den bedste oktober siden 2007.

"Der er flere grunde til at boligsalget netop nu er i en positiv vending," siger EDC’s kommunikationschef Jan Nordmann og fortsætter:

"Den vigtigste kan bedst beskrives som et opsparet behov for at skifte bolig, som udløses nu, hvor der ikke umiddelbart er udsigt til yderligere fald i boligpriserne. Det er især førstegangskøberne, der befinder sig i denne situation. I storbyerne er op mod hver anden førstegangskøber."

I København ses endda stigende priser på ejerlejligheder, hvilket yderligere motiverer køberne til at slå til nu, hvor både priserne og renten er attraktive.

Som altid begynder vendinger på boligmarkedet i København og breder sig derefter som ringe i vandet til resten af landet:

"De ejerlejlighedssælgere, der nu får solgt i København og Aarhus, kan komme videre og begynder dermed at efterspørge villaer i forstadskommunerne. Det er derfor af stor betydning for hele boligmarkedet, at der nu er gået hul på bylden på ejerlejlighedsmarkedet," forklarer Jan Nordmann.

Såfremt det forbedrede salg fortsætter året ud, kommer det samlede boligsalg i 2012 til at ligge omkring 50.000 solgte boliger, hvilket er på niveau med 2008 og 2010, men bedre end 2009 og 2011.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

0 kommentarer

Seneste nyt

Mest læste

Business Direct Se alle

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

BrandView Hvad er BrandView?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Indhold under BrandView produceres i et tæt samarbejde mellem Berlingske Medias content marketing bureau og virksomheden, der er afsender på budskabet. Læs mere om BrandView eller kontakt os direkte på moas@berlingslemedia.dk.

Seneste Premium Se alle