Del : SMS SMS SMS
Business
BusinessDirect

Flere bolighandler ender i budrunder

SMS SMS SMS

40 pct.af mæglerne øst for Storebælt registrerer i dag en stigning i antallet af bolighandler med flere interesserede købere og bud fra de handlende end for to år siden.

Mange af landets ejendomsmæglere melder nu om en stigning i antallet af solgte boliger med flere interesserede købere. Særligt øst for Storebælt er tendensen voksende, idet mere end 40 pct. af de adspurgte EDC-mæglere melder om flere handler, hvor der er mere end én interesseret køber i den afsluttende fase af handlen. I Jylland og på Fyn oplever cirka 20 pct. af mæglerne et stigende antal handler med flere potentielle købere, og tendensen er tydeligst i området omkring den jyske hovedstad Århus.Det viser en rundspørge blandt mæglerne i landets største mæglerkæde EDC.

- Dét,at flere købere er interesserede i og byder på den samme bolig,hængertæt sammen med den fremgang, vi har set i boligsalget de sidste 1-2 år, siger kommunikationschef i EDC, Jan Nordmann.

Når der melder sig flere købere til samme ejendom, kan sælger vælge at lade ejendommen gå i budrunde, hvorefter de interesserede købere inden en nærmere fastsat frist skal afgive deres bud i en lukket kuvert. Efter udløbet af fristen åbner ejendomsmægleren kuverterne, og sælger kan herefter vælge at sælge til en af budgiverne, typisk den højstbydende, men han kan også vælge at forkaste alle bud.På tidens boligmarked får man dog størst udbytte af budrunderne, hvis man sælger sin bolig øst for Storebælt.

- Der tegner sig et klart mønster i forhold til boligernes geografiske placering og buddenes størrelse. Mens handlerne øst for Storebælt i højere grad lukkes med bud, der ligger over eller lige omkring udbudsprisen, ender handlerne vest for Storebælt for det meste i bud, der ligger omkring eller lige under udbudsprisen, siger kommunikationschef Jan Nordmann.

I Hovedstadsområdet er det i høj grad byens lejligheder og de attraktive huse med god beliggenhed, der nyder godt af de mange køberes interesse. På Amager, som er blevet et af Københavns attraktive boligområder, har den nye udvikling allerede fået fat:

- Det er en klar tendens, at markedet er i gang igen, og vi oplever nu i flere tilfælde, at der kanvære flere købere om de samme boligemner. Fortsætter denne udvikling, vil vi med stor sandsynlighed komme til at opleve budrunder, som vi gjorde i midten af 00’erne, siger Frederik Kold Terndrup, indehaver af EDC-butikken Sauerberg & Terndrup på Amager.

I årene omkring 2004-2006 var det ca. hver 10. handel, der endte som en budrunde, men i nogle områder kunne det være op mod hver tredje handel.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

0 kommentarer

Seneste nyt

Mest læste

Business Direct Se alle

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

BrandView Hvad er BrandView?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Indhold under BrandView produceres i et tæt samarbejde mellem Berlingske Medias content marketing bureau og virksomheden, der er afsender på budskabet. Læs mere om BrandView eller kontakt os direkte på moas@berlingslemedia.dk.

Seneste Premium Se alle