Del : SMS SMS SMS
Business
BusinessDirect

Boligsalget snart normalt i de største byer

SMS SMS SMS

Boligsalget i maj var det bedste i København og Nordsjælland i 7 år. I Østjylland skal vi 4 år tilbage for at finde en bedre måned end maj 2014. Dermed fortsætter de største byområder udviklingen mod et normalt marked. Det er ikke kun salget af ejerlejligheder, der trækker udviklingen, idet også salget af villaer i disse områder er i fin form. I resten af landet er salget stabilt, men fortsat et godt stykke under det normale. Det viser tal fra Danmarks største mæglerkæde, EDC.

- For året som helhed har vi en forbedring i salget på 5 pct. i forhold til sidste år, hvilket er fuldstændig i tråd med de forventninger vi hele tiden har haft for boligsalget i 2014, siger EDC’s kommunikationschef Jan Nordmann. – En årlig vækst i dette leje betyder umiddelbart, at det kommer til at tage et par år endnu før vi er helt forbi krisen, set som et gennemsnit. Men det er en væsentlig pointe, at boligmarkedet netop ikke skal betragtes ud fra gennemsnitsbetragtninger.

I forhold til det normale salg er København og Nordsjælland 7 pct. bagefter, mens østjyderne i maj kun var 5 pct. under normalen. For landet som helhed er tallet 20 pct. lavere end det normale salg i maj.

- Reaktionen på ændringer i markedet er altid først og kraftigst på ejerlejlighedsmarkedet i de store byer. Det er dette segment, der kan svinge fra ”helt dødt” til ”præget af bobler” inden for få år, siger Jan Nordmann. - Lige nu er der tale om et sundt marked med god balance mellem udbud og efterspørgsel, men vi kunne sagtens bruge flere lejligheder til salg, specielt i København, hvor indbyggertallet vokser med 1000 nye beboere hver måned.

EDC forventer at boligsalget for hele 2014 ender omkring 58.000 solgte ejendomme.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

0 kommentarer

Seneste nyt

Mest læste

Business Direct Se alle

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

BrandView Hvad er BrandView?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Indhold under BrandView produceres i et tæt samarbejde mellem Berlingske Medias content marketing bureau og virksomheden, der er afsender på budskabet. Læs mere om BrandView eller kontakt os direkte på moas@berlingslemedia.dk.

Seneste Premium Se alle