Del : SMS SMS SMS
Business
BusinessDirect

Boligpriserne tilbage på toppen i Nordjylland

SMS SMS SMS

- Og stadig lang vej til toppen på meste af Sjælland

Ny analyse af boligpriserne viser, at de nordjyske boligsælgere er tilbage på de historisk høje priser, vi så på boligmarkedet tidligere. Således sælges ejerlejlighederne i Nordjylland nu til priser på det højeste niveau nogensinde, mens villaerne kun mangler 1 procent for at være tilbage på toppen. Det københavnske boligmarked er efter et par års ganske kraftigt stigende priser også ved at være godt med, mens sjællandske boligejere udenfor København fortsat må kigge langt efter de høje priser de kunne opnå før finanskrisen.

Analysen er fremkommet ved at sammenligne aktuelle salgspriser med det historiske højdepunkt, der tidsmæssigt er forskelligt fra område til område. Generelt toppede priserne i hovedstadsområdet i 2006, mens de først toppede i 2008 i resten af landet.

- Umiddelbart ser det ud til, at boligpriserne i Jylland har været hurtigere til at komme sig efter finanskrisen end på Sjælland, hvilket på sin vis også er rigtigt nok, siger Jan Nordmann, kommunikationschef i EDC. – Sagen er den, at priserne aldrig faldt så meget på Fyn og i Jylland som på Sjælland og især i hovedstadsområdet, så vejen tilbage til toppen er også kortere. Udsvingene er ganske enkelt større i København – både opturene og nedturene.

De seneste års stigende priser i selve København har bragt priserne til et niveau ca. 10 procent under det historiske højdepunkt. Længst til toppen er der på Vest- og Sydsjælland, hvor både villaer og ejerlejligheder fortsat befinder sig næsten 40 procent under de historisk højeste priser. Men også det velstående Nordsjælland, der almindeligvis har et boligmarked meget lig det københavnske, har langt til toppen.

- Dykker man ned i de tallene for Nordsjælland viser det sig, at især yderkommunerne Gribskov og Halsnæs har lang vej igen, mens priserne kommer nærmere toppen, jo nærmere vi er på København, forklarer Jan Nordmann. – Går det som forventet, med et boligmarked i begyndende vækst, er det mit bud, at vi især i Nordsjælland kommer til at se stigende priser de næste år. Men det forudsætter at renten holder sig i ro, og at vi ikke ser en fornyet krise eller stigende ledighed.

Generelt forventer EDC en gennemsnitlig årlig prisudvikling på 2-4 procent, dvs. lidt højere end den almindelige prisudvikling, men med betydelige regionale forskelle.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

0 kommentarer

Seneste nyt

Mest læste

Business Direct Se alle

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

BrandView Hvad er BrandView?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Indhold under BrandView produceres i et tæt samarbejde mellem Berlingske Medias content marketing bureau og virksomheden, der er afsender på budskabet. Læs mere om BrandView eller kontakt os direkte på moas@berlingslemedia.dk.

Seneste Premium Se alle