Del : SMS SMS SMS
Business
BusinessDirect

Brancheforening positiv overfor vækstplan for Det Blå Danmark

SMS SMS SMS

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen har i dag præsenteret regeringens vækstplan for Det Blå Danmark. Brancheforeningen Danske Maritime er positiv over for udspillet, der præsenterer en række udmærkede initiativer, der skal bidrage til øget vækst i branchen. Men ikke alle udfordringer tages op vækstplanen.

”Det er tydeligt at se, at regeringen har taget vækstteamets anbefalinger alvorligt, og vækstudspillet nævner mange initiativer, som Danske Maritime ser frem til at samarbejde med såvel myndigheder som andre aktører i Det Blå Danmark om.”, siger adm. direktør i Danske Maritime Jenny N. Braat.

"Det bliver spændende at se, hvad de enkelte dele af planen konkret vil udmønte sig i. Eksempelvis er der et stort behov for bedre adgang til finansiering, ikke mindst i forhold til eksport af maritimt udstyr. Regeringen anerkender dette behov i vækstplanen, og vi håber, at udspillet vil resultere i håndgribelige, brugbare tiltag på dette område. Regeringen nævner desuden i vækstplanen, at den vil søge at internationalisere og ophæve danske særregler. Dette arbejde bifalder Danske Maritime varmt, da det er afgørende for de danske maritime virksomheders konkurrenceevne, at reglerne er ens kloden rundt. En højere grad af international harmonisering på regelområdet er derfor ønskelig.”, fortsætter Jenny N. Braat.

Danske Maritime kan dog også konstatere, at ikke alle udfordringer tages op i regeringens vækstudspil, og det ærgrer Foreningen.

”Vi havde bl.a. håbet, at regeringen havde inddraget en rejsemontørordning i sit udspil. De maritime virksomheders mulighed for at udsende medarbejdere til andre lande i kortere eller længere perioder ville blive væsentligt forbedret ved at give rejsemontører samme skattemæssige vilkår, som sejlende under DIS har i dag”, siger Jenny N. Braat. Hun påpeger dog, at selvom en rejsemontørordning ikke er nævnt i vækstplanen, vil Foreningen arbejde aktivt videre for at få en sådan ordning indført.

I vækstplanen nævnes en lang række samarbejdsinitiativer, bl.a. inden for grønne maritime løsninger, og Danske Maritime glæder sig til at deltage som en aktiv partner i alle de samarbejder, der har relevans for de danske maritime industrivirksomheder.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

0 kommentarer

Seneste nyt

Mest læste

Business Direct Se alle

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

BrandView Hvad er BrandView?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Indhold under BrandView produceres i et tæt samarbejde mellem Berlingske Medias content marketing bureau og virksomheden, der er afsender på budskabet. Læs mere om BrandView eller kontakt os direkte på moas@berlingslemedia.dk.

Seneste Premium Se alle