Del : SMS SMS SMS
Business
BusinessDirect

Analyse konkluderer: Den europæiske maritime industri er markedsledende

SMS SMS SMS

Med en produktionsværdi på mere end 61,8 mia. euro og en markedsandel på 43 % er den europæiske maritime udstyrsindustri globalt markedsledende. Det konkluderer en analyse, som Europa-Kommissionens DG Enterprise and Industry har fået foretaget.

Analysen, som er udarbejdet af BALance Technology Consulting, er baseret på en detaljeret undersøgelse af den europæiske maritime udstyrsindustris aktuelle konkurrencekraft samt fremtidige potentiale og muligheder. Analysen dokumenterer, at den europæiske maritime udstyrsindustri er markedsførende globalt set og beskæftiger tæt på 500.000 personer.

”Analysen bekræfter, at den europæiske maritime industri har en stærk position på verdensmarkedet. Herunder har ikke mindst den danske maritime industri en styrkeposition på det globale marked i kraft af, at vi tilbyder nogle af verdens mest højteknologiske samt klima- og miljøvenlige maritime løsninger.”, udtaler adm. direktør i Danske Maritime Jenny N. Braat.

I analysen er produktionsværdien for den danske maritime udstyrsindustri beregnet til ca. 4,88 mia. euro, mens beskæftigelsen i den danske maritime udstyrsindustri er beregnet til ca. 19.000 personer. Tallet må dog forventes reelt at være noget højere, da man her ikke har inkluderet en række danske maritime leverandører, som er udenlandsk ejet, samt andenhånds maritime leverandører.

Analysen fremhæver 125 toneangivende europæiske maritime udstyrsleverandører, som har været i stand til at modstå finanskrisen og konkurrencepresset ikke mindst fra Asien. Heriblandt er MAN Diesel & Turbo, Alfa Laval Aalborg, Hempel og Viking Life-Saving Equipment. Fælles for disse virksomheder er, at de er særdeles innovative, og at de opererer globalt.

”Vi er glade for, at analysen så tydeligt viser, at en række danske maritime virksomheder er særdeles succesfulde, innovative og markedsledende. Vi skal gerne fastholde og videreudvikle vores stærke position på det globale marked, og i den sammenhæng er det vigtigt, at vi har de rette rammer at operere under. Fra Danske Maritimes side vil vi derfor fortsat arbejde for bedre rammevilkår for de danske maritime industrivirksomheder, så branchen bedst muligt kan udnytte sit potentiale for vækst og øget beskæftigelse.”, siger Jenny N. Braat.

Den europæiske brancheforening for den maritime industri SEA Europe har sammenfattet nogle af hovedkonklusionerne i analysen i en pressemeddelelse, som kan læses her.

Hele analysen findes her.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

0 kommentarer

Seneste nyt

Mest læste

Business Direct Se alle

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

BrandView Hvad er BrandView?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Indhold under BrandView produceres i et tæt samarbejde mellem Berlingske Medias content marketing bureau og virksomheden, der er afsender på budskabet. Læs mere om BrandView eller kontakt os direkte på moas@berlingslemedia.dk.

Seneste Premium Se alle