Del : SMS SMS SMS
Business
BusinessDirect

Grøn klimafond kræver overskuelig adgang

SMS SMS SMS

Der er udsigt til, at danskerne kan få gavn af en ny grøn klimafond, som skal forbedre lånemulighederne, specielt for små og mellemstore virksomheder. Danske Byggecentre opfordrer til nem og overskuelig adgang.

Regeringen blev, sammen med SF og Enhedslisten, som forventet enige om en grøn klimafond. Der bliver i første omgang givet en statsgaranti på 2 mia. kr., som skal understøtte optagelsen af lån i det private marked og staten indskyder samtidig en beskeden startkapital på 80 mio. kr. i første fase, som er i årene 2014-2016. Fonden har i sigte at komme op i nærheden af 5 mia. kr. med garanti fra staten, når første delmål er nået og dertil vil staten indskyde yderligere 120 mio. kr. til egenkapitalen.

Hensigten er at give små og mellemstore virksomheder lettere adgang til lån med lange løbetider til investeringer i energibesparelser, i virksomhedernes produktionsapparat og bygninger. Der lægges op til, at det er private virksomheder, almene boligforeninger og offentlige institutioner, som kan søge lån, mod at de selv stiller et beløb til rådighed svarende til lånet.

- Den danske byggebranche har igennem snart 6-7 år advaret kraftigt om de meget vanskelige kreditmuligheder, vi oplever. Der har været en del forsøg på at løsne op for kreditklemmen, men der opleves fortsat problemer derude, så jeg hilser naturligvis initiativet velkommen, udtaler adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

- Nu er det ekstremt vigtigt, at vejen til kreditten ikke bliver lang og kompliceret, men at virksomhederne på en nem og overskuelig måde, hurtigt kan få adgang til lånene og få sat gang i de rentable investeringer, som ligger og venter derude i hobbetal, fortsætter adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

Grøn klimafond erstatter ikke Håndværkerfradraget

Det er klart, at den nye fond ikke kan erstatte Håndværkerfradraget, der har betydet mange energibesparelser i private boliger, så der er fortsat behov for økonomiske incitamenter, der kan styrke boligejernes efterspørgsel efter energirenovering.

- Her i 2014 har de private forbrugere fortsat mulighed for at få fradrag for energirenoveringer, i de danske hjem. I det nye år vil det dog også være nødvendigt at tilbyde gode incitamenter for, at vi får gennemført de nødvendige energirenoveringer i vores boliger, afslutter adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

Yderligere information:

Adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre, tlf. 45 80 78 77, pt@danskebyggecentre.dk

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

0 kommentarer

Seneste nyt

Mest læste

Business Direct Se alle

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

BrandView Hvad er BrandView?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Indhold under BrandView produceres i et tæt samarbejde mellem Berlingske Medias content marketing bureau og virksomheden, der er afsender på budskabet. Læs mere om BrandView eller kontakt os direkte på moas@berlingslemedia.dk.

Seneste Premium Se alle