Del : SMS SMS SMS
Business
BusinessDirect

Gode takter i energirenoveringsstrategien

SMS SMS SMS

Regeringen er kommet med udspil til, hvordan de danske bygninger kan bidrage med at nedbringe energiforbruget igennem renoveringer af den eksisterende boligmasse. En strategi Danske Byggecentre ser et stort potentiale i.

Energirenoveringsstrategien er en vigtig del af energiforliget Regeringen indgik med Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Konservativ tilbage i 2012. Med en andel på 40 % af det samlede energiforbrug er det væsentligt at få nedbragt forbruget i de danske boliger.

- Udspillet fra Regeringen ser rigtig fornuftigt ud. Der er ingen tvivl om, at energibesparelser i den eksisterende boligmasse er et utrolig vigtigt element i energiforligets målsætning. Vi ser et utroligt lavt niveau for nybyggeri og størstedelen af de eksisterende boliger vil stå der i mange år frem, så der er ingen tvivl om, at energirenoveringer er et område, vi skal have en hel del større politisk fokus på, fortæller adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

- Jeg er meget enig med Regeringen om en opgradering af kravene til klimaskærmen. Der findes allerede rigtig mange byggematerialer, der er gearet til dette løft, og samtidig presser det vores branche til hele tiden at tænke smartere og derigennem udvikle nye og innovative materialer og løsninger. Efter min mening er det et stort skridt på vejen til nedbringelsen af energiforbruget i de danske hjem, udtaler adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

I blandt de 21 initiativer ligger ordningen Bedre-bolig, som er et tiltag der skal løfte rådgivningen til boligejerne i deres renoveringsprojekter.

- Det er helt på sin plads at løfte rådgivningen til boligejerne. Det vil hjælpe boligejerne med at få overblikket over hvilke gevinster, der vil være i den individuelle renovering. Mange boligejere holder igen, fordi de er usikre på rentabiliteten i investeringen, fortsætter adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

- God rådgivning skal ikke stå alene - boligejerne agerer også ud fra incitamenter. Der er fortsat uvished om Håndværkerfradraget, som øger incitamentet til at renovere boligen. Så efter min mening er det helt oplagt at få Håndværkerfradraget indarbejdet i den kommende vækstpakke, og meget gerne i en permanent og udvidet udgave, så Danmark fortsat går forrest i den grønne omstilling, afslutter adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

Yderligere information:

Adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre, tlf. 45 80 78 77, pt@danskebyggecentre.dk

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

0 kommentarer

Seneste nyt

Mest læste

Business Direct Se alle

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

BrandView Hvad er BrandView?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Indhold under BrandView produceres i et tæt samarbejde mellem Berlingske Medias content marketing bureau og virksomheden, der er afsender på budskabet. Læs mere om BrandView eller kontakt os direkte på moas@berlingslemedia.dk.

Seneste Premium Se alle