Del : SMS SMS SMS
Business
BusinessDirect

Endnu et forårstegn – byggebeskæftigelsen på rette kurs

SMS SMS SMS

Mere og mere tegner til et løft i den danske byggebranche. Det er bl.a. den milde vinter og de to efterårsstorme som er medvirkende til, at byggebeskæftigelsen er steget med 2,6 % i 1. kvartal 2014.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at byggebeskæftigelsen er steget til 148.900 i 1. kvartal 2014 fra et niveau på 145.100 i 4. kvartal 2013, når der korrigeres for sæsonudsving.

- Løftet i byggebeskæftigelsen her i 1. kvartal 2014 bekræfter os i den optimisme vi bl.a. har sporet i vores analyse frem i mod BYGGERI’14. Der er ingen tvivl om, at vejret henover vinteren har været på vores side og er hovedårsagen til, at vi ser det meget fornuftige løft i beskæftigelsen, fortæller adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

- Jeg forventer, at vi kommer til at se et fornuftigt 2014 for den danske byggebranche, men det er meget vigtigt, at de kommende forhandlinger omkring vækstpakken ikke overvurderer løftet i byggebeskæftigelsen, da en afskaffelse af Håndværkerfradraget uden noget alternativ kan bremse en positive udviklingen i vores branche, fortsætter adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

Der er rigtig mange både organisationer og politikere, som mener, at Håndværkerfradraget skal fortsætte udover 2014 og i en forhøjet udgave. Senest er LO kommet med 21 forslag til en vækstplan, hvorunder et forhøjet Håndværkerfradrag.

- Det er meget positivt, at der nu fra flere sider kommer fokus på, at skabe vækst igennem incitamentsskabende virkemidler såsom Håndværkerfradraget. Privatforbruget skal skubbes i gang og hvorfor ikke gøre det igennem energi- og renoveringsprojekter, hvor man samtidig skaber beskæftigelse og mindsker sort arbejde, afslutter adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

Yderligere information:

Adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre, tlf. 45 80 78 77, pt@danskebyggecentre.dk

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

0 kommentarer

Seneste nyt

Mest læste

Business Direct Se alle

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

BrandView Hvad er BrandView?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Indhold under BrandView produceres i et tæt samarbejde mellem Berlingske Medias content marketing bureau og virksomheden, der er afsender på budskabet. Læs mere om BrandView eller kontakt os direkte på moas@berlingslemedia.dk.

Seneste Premium Se alle