Del : SMS SMS SMS
Business
BusinessDirect

Indberet selv ejendomsvurderingen og spar 50 procent på skatten

SMS SMS SMS

OPDATERING 2. APRIL

Det er med en lille tåre i øjet, at vi må meddele, at historien her hørte til strømmen af aprilsnare, der rullede over landet i går. Der er derfor ikke udsigt til, at du selv kan indberette ejendomsvurderingen - ej heller få rabat hos SKAT. Det er vi lidt kede af, men håber, at du alligevel fik grint godt i går.

-------------------

De omdiskuterede offentlige ejendomsvurderinger bliver delvist erstattet af indberetninger fra boligejerne. SKAT kvitterer med 50 procent rabat, hvis du indberetter selv. Boligsiden.dk bifalder løsningen.

Regeringen gør nu op med de fejlbehæftede offentlige ejendomsvurderinger, der har givet anledning til massiv kritik fra Rigsrevisionen, oppositionen og ikke mindst fra boligejerne selv. For at prøve at løse problemerne med ejendomsvurderingerne, der er næsten umulige at ramme på kornet, lader SKAT nu borgerne indberette en anslået ejendomsvurdering selv.

Tiltaget er på forsøgsbasis og skal synliggøre, om boligejerne selv kan løfte den opgave, der har voldt SKAT så store problemer. For at få så mange som muligt til at indberette vurderingerne, tilbyder SKAT helt ekstraordinært en kontantrabat på ejendomsskatten på 50 procent for boligejere, der indberetter selv.

”Det giver rigtig god mening, at lade boligejerne komme til. I sidste ende er det dem, der kender boligen og området bedst. De ved, hvor god stand boligen er i, og ved hvor eftertragtet adressen er i området. Boligejerne har et lokalkendskab, som man ikke kommer til at kunne efterligne med beregninger”, siger kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, Birgit Daetz.

Den kontante rabat på 50 procent for boligejere, der indberetter selv, finansieres af den besparelse, som SKAT ellers ville bruge på vurderingsfolk, der skulle fastsættes boligens værdi.

Vi har tillid til skatteyderne

På spørgsmålet om nogen kunne finde på at misbruge ordningen og indberette vurderinger, der ligger langt under, hvad boligen er værd og derved slippe med en mindre ejendomsskat, fortæller anonyme kilder, at det ikke er noget, der bliver betragtet som et problem.

”Tilliden til danskerne er stor. Vores opfattelse er, at skatteyderne er meget reelle, når det kommer til indberetninger. Hvert år angiver tusindvis af danskere selv befordringsfradrag, håndværkerfradrag, børnebidrag og mange andre oplysninger. Vi har ingen grund til at tro, at nogen vil snyde med ejendomsvurderingerne”, siger altså en anonym kilde.

Sådan indberetter du selv

Ønsker du at indberette din egen ejendomsvurdering, skal du lave en detaljeret beskrivelse af din bolig, hvor du også beskriver området og kommer med din egen vurdering af boligens værdi. Du skal desuden uploade billeder af huset og af hele husstanden inklusive kæledyr. Familier med kæledyr kan opnå ekstra rabat på skatten, da husdyrene risikerer at sænkes husets værdi. Ligeledes kan meget tynde familier forvente at skulle betale ekstra i skat, da de slider mindre på boligen, som derved bliver mere værd.

Beskrivelse, billeder og anslået værdi kan kun indsendes 1. april.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

0 kommentarer

Seneste nyt

Mest læste

Business Direct Se alle

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

BrandView Hvad er BrandView?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Indhold under BrandView produceres i et tæt samarbejde mellem Berlingske Medias content marketing bureau og virksomheden, der er afsender på budskabet. Læs mere om BrandView eller kontakt os direkte på moas@berlingslemedia.dk.

Seneste Premium Se alle