Del : SMS SMS SMS
Business
BusinessDirect

Frygt for arbejdsløshed får os til at lægge penge til side

SMS SMS SMS

Risikoen for at komme til at miste sit arbejde får mange til at lægge ekstra penge til side, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk.

Hvis der er noget, der kan få os til at lægge flere penge til side til at dække vores boligudgifter, så er det frygten for arbejdsløshed. Hver femte svarer i en undersøgelse foretaget blandt brugerne på Boligsiden.dk, at frygten for arbejdsløshed har fået dem til at lægge flere penge til side til boligen.

”Mister man sit arbejde, mister mange en stor procentdel af indkomsten, selv hvis man går på dagpenge. Det kan få alvorlige konsekvenser, hvis man bor alene og ikke deler boligudgifterne med nogen; så kan det være svært at få betalt terminen. Men flere burde måske være opmærksomme på renten og boligbeskatningen, der også kan give store forskydninger i privatøkonomien”, siger kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, Birgit Daetz.

I undersøgelsen svarer 13 procent, at de er begyndt at lægge flere penge til side på grund af risiko for rentestigning, mens 12 procent lægger penge til side på grund af usikkerhed omkring boligbeskatningen. Mere end hver tredje svarer, at de ikke er begyndt at lægge flere penge til side.

Stigende energipriser bekymrer også

Også de stigende energipriser får os til at stramme livremmen. Hver tiende har svaret, at de lægger ekstra til side på grund af de stigende priser på varmt vand og lune stuer.

Energipriserne er noget, der optager os både i vores valg af bolig, men også når det kommer til vores privatøkonomi. Sidder man med et gammelt oliefyr, har man for længst opdaget, at prisen på fyringsolie ikke er, hvad den har været.

Man kan vælge at spare op, så man kan betale sine dyre olieregninger, eller man kan spare op til at skifte varmekilden ud. Hvis man skifter det gamle oliefyr ud med naturgas, fjernvarme eller jordvarme er der meget at spare på den årlige varmeregning, og udgiften til det nye anlæg, tjener sig ind.

Få frygter stormskader

Trods efterårets storme og alvorlige følgeskader, er kun to procent begyndt at lægge flere penge til side af frygt for at skulle bruge ekstra til at udbedre stormskader. Mange har en husforsikring, der dækker skaderne på huset som følge af en storm, og selvom der er en selvrisiko, behøver de fleste ikke spare op for at kunne dække det.

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

0 kommentarer

Seneste nyt

Mest læste

Business Direct Se alle

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

BrandView Hvad er BrandView?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Indhold under BrandView produceres i et tæt samarbejde mellem Berlingske Medias content marketing bureau og virksomheden, der er afsender på budskabet. Læs mere om BrandView eller kontakt os direkte på moas@berlingslemedia.dk.

Seneste Premium Se alle