Del : SMS SMS SMS
Business
BusinessDirect

Hædrende omtale til nyt lavenergi byggesystem

SMS SMS SMS

Hvert år uddeler tidsskriftet Byggeri priser for Årets byggeri. I år tildeles Villa Vid hædrende omtale i kategorien Boliger. Parcelhuset anvender et helt nyt lavenergi facadesystem i højstyrkebeton og er således verdens første villa opført i det nye Connovate byggesystem.

Anerkendelse af nytænkning

"Det er vigtigt for Danmark, at vores byggeviden løbende forbedres. Villa Vid anerkendes for sit systematiske arbejde med nytænkning om materialer og byggeteknik, der kan bidrage til Danmarks indsats inden for bæredygtighed," udtaler bedømmelsesudvalget og understreger yderligere:"Villa Vid arbejder med højstyrkebeton, hvilket giver aldeles gode proportionsforhold mellem brutto-og nettokvadratmeter samt en hurtig byggeproces ved opførelsen."

Et velfungerende testhus

Brabrand Boligforening har opført Villa Vid for at afprøve det nye Connovate byggesystem, der også anvendes i forbindelse med et langt større projekt - 75 lavenergiboliger tegnet af Arkitema, der er ved at blive opført i Hasselager ved Aarhus. Villa Vid vil i det kommende år ved lejlighed blive brugt som demonstrationshus af de involverede parter. Villaen vil i perioden samtidig fungerer som en privat bolig.

Den energirigtige villa

"Villaen er ét sammenhængende Arkitema design udelukkende i højstyrkebeton. Faktisk er både terrændæk, vægge og tagmoduler lavet i lavenergi sandwichelementer – og det er ikke set før," siger Rolf Kjær, arkitekt og kreativ leder hos Arkitema.

Samtidig er håndvaske, bordplader – både i køkken og i badeværelse samt pejs – også udført i højstyrkebeton. Et yderligere bæredygtigt tiltag er carporten, hvor taget er udført som et vandret solcellemodul, som driver luft til vand-varmepumpen, der opvarmer huset og som derfor ikke er tilsluttet til fjernvarmenettet.

Alle villaens vinduer er lavenergi X-frame vinduer med et slankt vinduesdesign og markedets bedste varmeisolering. X-frame vinduet er udviklet af Arkitema.

DataProjektet er støttet af Højteknologifonden og Realdania. Adresse: Tranbjerg, AarhusBygherre: Brabrand BoligforeningOpførelsesår: 2012Omfang: 154 m2Arkitekt: ArkitemaConnovate byggesystem: Ambercon, Arkitema og Contec

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

0 kommentarer

Seneste nyt

Mest læste

Business Direct Se alle

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

BrandView Hvad er BrandView?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Indhold under BrandView produceres i et tæt samarbejde mellem Berlingske Medias content marketing bureau og virksomheden, der er afsender på budskabet. Læs mere om BrandView eller kontakt os direkte på moas@berlingslemedia.dk.

Seneste Premium Se alle