Del : SMS SMS SMS
Business
BusinessDirect

Aarhus får ny bæredygtig skyline

SMS SMS SMS

Mange danske byer markedsfører sig via forskellige bæredygtige tiltag. I Aarhus bliver bæredygtigheden synlig over hele byen med det nye hotel- og kontorbyggeri i Værkmestergade, som bliver Aarhus’ grønne skyline, byens højeste hus, der integrerer tyndfilm teknologi på alle sydfacadens 23 etager.

I Værkmestergade rejser det nye hotel- og kontorbyggeri sig stødt og roligt og er nu nået op i 6. etage. Højhuset bliver  en lavenergibygning klasse 2015 ved bl.a. at integrere et solcelleanlæg på hele sydfacaden og dele af tagfladen.  Facaden har såkaldte CdTe tyndfilm solceller, der elegant lader sig integrere i facadeudtrykket og som har et lavt materiale- og energiforbrug ved fremstillingen. CdTe tyndfilm solceller nedbrydes ikke af lys og er som kemisk forbindelse både meget stabil og ugiftig.

Kreativ leder hos Arkitema Mette Julie Skibsholt ser meget frem til at højhuset står færdigt og forklarer om sydfacadens energirigtige profil: “Vores vision er at gøre solenergien til et aktiv for udformningen - et æstetisk element, der dels er med til at producere energi, dels til at formidle historien om et elegant højhus. Vi bygger i højden i et silkemat og mørkt udtryk - et enkelt og nordisk meget rent formsprog og samtidig med en energiproducerende facade. Tyndfilmen lader sig let integrere i arkitekturen og adskiller sig ganske lidt fra de øvrige facader uden at råbe højt om sine energirigtige egenskaber”.

Højhuset bliver en flot markering af indkørslen til det nye byområde Centralværkstederne i Aarhus. De to nederste etager fungerer som én stor levende plint med trapper og højbede med beplantning og træer - en ny plads i byen. Herfra ser man til byens forskellige rum og samtidig ophæver plinten niveauforskellen mellem Spanien og arealet ved Bruuns Galleri og samler på den måde området med interessante forbindelser og opholdsmuligheder - en katalysator for den planlagte revitalisering af området.

Fakta:

  • Højhuset rummer hotel- og kontorbyggeri til brug for Comwell Hotel, Bech Bruun Advokatfirma og Deloitte revisorer.
  • Entreprenør og udvikler: KPC
  • Bygherre: Hans Lorenzen
  • Arkitekt: Arkitema
  • Ingeniør: Rambøll

Får din virksomhed nok opmærksomhed?

Mangler dit produkt opmærksomhed fra den købedygtige kunde eller beslutningstager?

Læs mere om Business Direct

0 kommentarer

Seneste nyt

Mest læste

Business Direct Se alle

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

BrandView Hvad er BrandView?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Indhold under BrandView produceres i et tæt samarbejde mellem Berlingske Medias content marketing bureau og virksomheden, der er afsender på budskabet. Læs mere om BrandView eller kontakt os direkte på moas@berlingslemedia.dk.

Seneste Premium Se alle