Del : SMS

»Skal jeg i retten for at blive skilt?«

skilsmisse8_artikel.jpg
Hvis den ene part ikke vil skilles - skal man så igennem en retssag? Foto:

Den utro mand vil ikke acceptere en skilsmisse - så hvad kan hustruen gøre?

Artiklen fortsætter under annoncen

? Jeg er blevet separeret for to år siden og bor for mig selv i en andelslejlighed. Grunden var utroskab fra hans side. I starten var det slemt, men nu har vi lært at tale ordentligt sammen og kan egentlig stadig lide hinanden.

Men i de to år, der er gået har vi ligesom gået om katten om den varme grød - for hvad nu hvis vi fandt sammen igen? Jeg har tilgivet ham en del, men da han stadig er utro, er jeg efterhånden kommet frem til, at det ikke går længere, og at jeg ligesom må få fred i mit sind - og det kan jeg kun ved at blive skilt.

Så er det, jeg spørger: Hvad nu hvis min eksmand ikke vil skilles - skal man så igennem en retssag, eller hvad gør man?

Jeg tror aldrig han vil skrive under på at han har været utro.

Med venlig hilsen "En (u)sikker"

! Du har ret til at blive skilt efter ét års separation - uanset om din mand stadig er dig utro eller ej. Det er ikke nødvendigt, at din mand underskriver en utroskabserklæring.

Hvis din mand ikke vil medvirke til skilsmisse, vil statsforvaltningen sende sagen videre til retten. Det er dog en betingelse for skilsmisse, at separationen ikke er bortfaldet. Separationen bortfalder, hvis I har genoptaget eller fortsat samlivet. Du skriver at du bor alene. Jeg lægger derfor til grund at I ikke har været flyttet sammen igen.

Hvis der ikke ved separationen er taget stilling til, om en af jer skal pålægges at betale bidrag til den anden, skal der ved skilsmissen tages stilling hertil.

Med venlig hilsen Lone Brandenborg, advokat (L) og mediator, www.forumadvokater.dk

Læs mere om skilsmisse hos Forum Advokater

Læs også: Krisen trækker skilsmisser i langdrag

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere