Del : SMS

Hænger ægtefællen på ødelands gæld?

Gaeld_Iris_Business
Ved dødsfald og skilsmisse kan man komme til at hæfte for en del af ægtefællens gæld.

Skat og døden slipper ingen fra, og det gælder på sin vis også vedrørende ægtefællens gæld.

Artiklen fortsætter under annoncen

? Min datter er gift med en sød og rar fyr, der bare bruger alt for mange penge i forhold til den skiftende indkomst fra hans firma. Han havde også gammel gæld, da de indledte deres forhold.

Min datter siger, at hendes mand har sagt, at kreditorerne ikke kan komme efter hende med krav. Hun er almindelig lønmodtager.

Som jeg har forstået det, er hans forklaring kun delvis rigtig, for hvis der også opstår gæld til Skat, er der lovhjemmel til at trække i min datters lønudbetaling? Og hvordan er reglerne, hvis de skulle gå fra hinanden, også med hensyn til gæld til Skat?

Med venlig hilsen R.

! Ægtefæller hæfter ikke for hinandens gæld, med mindre man direkte har påtaget sig en forpligtelse.

Du har dog ret i, at der er en speciel regel, der siger, at Skat kan foretage udlæg i din datters aktiver for hans skattegæld, hvis de forgæves har forsøgt at foretage udlæg i hans egne aktiver.

Men det gælder kun, så længe de er gift. Det kan med andre ord være en rigtigt god grund til hurtigt at blive skilt, hvis det begynder at brænde på for alvor.

Det kunne godt være en ide for dem at tage en mere indgående snak om, hvorvidt de skal fortsætte med at have formuefællesskab.

Hvis de skilles - eller hvis de dør fra hinanden - gør man formuerne op hver for sig. Hun skal ikke dele hans gæld. Men der er en risiko for, at hans kreditorer ender med at tage halvdelen af din datters formue - nemlig den formue, som han ville have haft krav på ved en skilsmisse.

Med venlig hilsen Viggo Bækgaard, advokat (H) - mediator, www.ForumAdvokater.dk

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere