Del : SMS

Verdens største økologiske detailhandelsandel

TIL BM FORSKUD
Grise på Friland hos Niels Ole Nielsen. Foto:

I dag har Danmark verdens største andel af økologisk detailhandel, og branchen ser ud til at lægge krisen bag sig, og fortætte fremad med flotte vækstrater.

Det danske marked for økologiske fødevarer er en meget sammensat branche, der dækker over alt fra frugtavlere til griseopdræt samt ikke mindst producenter af mælkeprodukter. Grundet de store forskelle hvad angår produktionsapparatet, fokuserer analysen i høj grad på de overordnede markedsvilkår for økologisk producerede produkter. 

Dansk økologi er på vej mod internationale markeder. Eksporten af danske økologiske produkter været stigende hvert eneste år, og ifølge foreningen Landbrug og Fødevarer forventer deres medlemmer en stigning på 10% på årsbasis frem til 2020, fra primært nærmarkederne i Europa. En del af denne stigning forventes dog at komme fra en del af de større lande i den tredje verden, hovedsageligt Kina, Japan og Sydkorea, hvor der er begyndt at kunne mærkes en stigende interesse for danske økologiske produkter. I Kina er mejerivirksomhederne Thise og Arla allerede blevet certificerede, og kødproducenten Friland er i gang med at blive det i skrivende stund.

Dette får du også med i analysen: 

· Analyse af egenkapitalforrentning, soliditetsgrad og afkastningsgrad

· Interview med nøgleperson fra branchen

· Konkurrence fra udlandet

· Branchens udvikling i de seneste tre år beskrevet i detaljer

· Analyse af egenkapitalforrentning, afkastningsgrad og soliditetsgrad

· Rangeringer af de enkelte virksomheder ud fra økonomiske nøgletal

· Sammenligning af nøgletal med Berlingske Business Guld1000

· Branche statistik 


Køb analysen nedenfor og download den direkte fra siden.


 

 

Køb adgang til denne artikel

Styksalg 990 kr.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

Sæt processerne i automatgear

Interview med Koncernchef, Thomas Honoré, ColumbusVi støder alle på det i vores arbejde. Forretningsprocesser, der ikke helt fungerer, er kedelige eller er omstændige, men ikke desto mindre nødvendige...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere