Del : SMS
Berlingske Business

Verdens største økologiske detailhandelsandel

Det danske marked for økologiske fødevarer er en meget sammensat branche, der dækker over alt fra frugtavlere til griseopdræt samt ikke mindst producenter af mælkeprodukter. Grundet de store forskelle hvad angår produktionsapparatet, fokuserer analysen i høj grad på de overordnede markedsvilkår for økologisk producerede produkter. 

Dansk økologi er på vej mod internationale markeder. Eksporten af danske økologiske produkter været stigende hvert eneste år, og ifølge foreningen Landbrug og Fødevarer forventer deres medlemmer en stigning på 10% på årsbasis frem til 2020, fra primært nærmarkederne i Europa. En del af denne stigning forventes dog at komme fra en del af de større lande i den tredje verden, hovedsageligt Kina, Japan og Sydkorea, hvor der er begyndt at kunne mærkes en stigende interesse for danske økologiske produkter. I Kina er mejerivirksomhederne Thise og Arla allerede blevet certificerede, og kødproducenten Friland er i gang med at blive det i skrivende stund.

Dette får du også med i analysen: 

· Analyse af egenkapitalforrentning, soliditetsgrad og afkastningsgrad

· Interview med nøgleperson fra branchen

· Konkurrence fra udlandet

· Branchens udvikling i de seneste tre år beskrevet i detaljer

· Analyse af egenkapitalforrentning, afkastningsgrad og soliditetsgrad

· Rangeringer af de enkelte virksomheder ud fra økonomiske nøgletal

· Sammenligning af nøgletal med Berlingske Business Guld1000

· Branche statistik 


Køb analysen nedenfor og download den direkte fra siden.


 

 

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen