Berlingske Business

Spirende optimisme blandt mikrobryggerne

Det har længe været hårdt og svært, at være mikrobrygger i Danmark. Det er det stadig, men mikrobryggerierne oplever nu en forsigtig fremgang i regnskaberne.

Mikrobryggerierne havde en eksplosiv vækst i starten af det nye årtusinde, hvor en masse nye selskaber så dagens lys. Branchen voksede fra 19 registrerede bryggerier i år 2000 til 120 i 2008, ifølge tal fra Bryggeriforeningen. Markedet blev samtidigt modnet og gennemgik en mindre revolution, hvor interessen for specialøl eksploderede, og kvalitets-øl blev acceptabelt til fornemme middage. Det skabte en eufori op gennem 00'erne, hvor mikrobryggerierne til tider havde svært ved at følge med efterspørgslen.

Glansbilledet blev dog revet i stykker, da finanskrisen viste sit barske ansigt. I årene omkring 2008 oplevede branchen et stort antal konkurser og konsolideringer. Muligheden for at købe billigt produktionsudstyr tiltrak nye øl-entusiaster, som ville prøve lykken som mikrobrygger. Så på trods af mange konkurser blev antallet af virksomheder i branchen kun reduceret minimalt. Bankerne begyndte at stramme deres kreditterne til virksomhederne, forbrugerne blev endnu mere prisbevidste og konkurrencen var enormt høj.

Læs Berlingskes analyse af de 46 største danske mikrobryggerier. Analyserne er baseret på de tre seneste årsregnskaber og viser, at 26 ud af analysens 46 mikrobryggerier i dag har overskud. Køb adgang længere nede og se, hvem der har skabt en god forretning, og hvem der har røde tal på bundlinjen.

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen