Del : SMS
Berlingske Business

Små typehusproducenter klemmes af de store

Den danske typehusbranche er kendetegnet ved stor spredning i virksomhedernes størrelse og resultat.I Berlingske Business analyse har vi medtaget de 26 største virksomheder målt på aktivmasse for at præsentere et så nuanceret billede af branchen som muligt. De to største virksomheder er HusCompagniet og Lind & Risør, der målt på aktivmasse tilsammen udgør 62 pct. af det totale brancheudsnittet

Ser man på branchen som helhed har resultaterne udviklet sig positivt de seneste tre år. Driftsresultatet er samlet set steget fra 97 mio. kr. i 2010 til 217 mio. kr. i 2012, hvilket er en stigning på 124 pct. Samme udvikling gør sig gældende for resultat efter skat, der i 2010 var på 44 mio. kr. for de 26 virksomheder og i 2012 lød på 149 mio. kr., hvilket er en stigning på 242 pct. på blot 3 år.

Desuden viser analysen at der er stor forskel på hvordan virksomhederne har klaret sig. De store virksomheder som Lind & Risør samt HusCompagniet har klaret sig bedre og har leveret mere stabil indtjening set over analyseperioden. 
  

Dette får du også med i analysen:

- Analyse af egenkapitalforrentning, soliditetsgrad og afkastningsgrad

- Interview med Svend Pedersen, formand for Nyhussektionen i Dansk Byggeri

- KPI fra branchen i form af nybyggeri samt over ansatte i industrien.

- Forventninger til fremtiden

- Nøgletal for branchen.


Køb analysen nedenfor og download den direkte fra siden. 

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen